επικαιρότητα

Εχεις υψηλή χοληστερίνη;;; Ορίστε από τι ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ!

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας από το πανεπιστήμιου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, σχετικά...με τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία μετάστασης του καρκίνου στο σώμα από το ένα όργανο/σημείο στο άλλο.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell Reports, η κακή χοληστερόλη είναι ένας από εκείνους τους παράγοντες που βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να κάνουν μετάσταση.
Γνωρίζουμε ήδη ότι τα περισσότερα από τα κύτταρα στο σώμα μένουν ενωμένα μεταξύ τους, επειδή έχουν μόρια στις επιφάνειές τους που ονομάζονται ιντεγκρίνες και τα οποία έχουν ιδιότητες όπως το "βέλκρο". Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι ιντεγκρίνες βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να ξεφύγουν από όγκους και να εγκατασταθούν αλλού στο σώμα. Έτσι, ένα σημαντικό ζήτημα στην έρευνα για τον καρκίνο είναι το πώς μπορούμε να μπλοκάρουμε τις ιντεγκρίνες, έτσι ώστε να σταματήσουν τα καρκινικά κύτταρα να εξαπλώνονται. Έχουν γίνει πρόοδοι στην δημιουργία ορισμένων ουσιών που αναστέλλουν την ιντεγκρίνη, αλλά δεν είναι κατάλληλες για κλινική χρήση, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες αυτής της νέας έρευνας.
Αυτό που εντόπισαν είναι ότι η κακή χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας ή LDL) ελέγχει τη διακίνηση των ιντεγκρινών, και αυτό έχει τεράστιες συνέπειες για την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να κυκλοφορούν και να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Όπως αποδείχτηκε, υψηλά επίπεδα της κακής χοληστερόλης φαίνεται να βοηθούν τις ιντεγκρίνες στα καρκινικά κύτταρα να κινούνται, και, αντίθετα, τα υψηλά επίπεδα της καλής χοληστερόλης (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ή HDL) κρατούν τις ιντεγκρίνες στο εσωτερικό των κυττάρων.
Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η εξομάλυνση των επιπέδων της χοληστερόλης θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να επηρεάσουμε τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και την εισβολή τους σε νέα, υγιή κύτταρα. 

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά