ροή ειδήσεων

Μπανάνες με.... κοκαΐνη

Αποστολές ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης συντονίζει προς την Ευρώπη μια εγκληματική οργάνωση με την επωνυμία «Urabenos» η οποία έχει έδρα την Κολομβία....

Μάλιστα τα ναρκωτικά βρίσκονται μέσα σε φορτία με μπανάνες. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες (7/5) το πρωί με τον εντοπισμό 17 κιλών κοκαΐνης σε αποθήκη οπωροκηπευτικών στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κιβώτια με μπανάνες και έφτασαν στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας. Μέσα στα χαρτοκιβώτια, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν, εκτός των ναρκωτικών, και συσκευή GPS. Πιθανολογείται ότι μέσω αυτής οι διακινητές παρακολουθούσαν την πορεία του παράνομου εμπορεύματός τους.

Τα ναρκωτικά εντόπισαν υπάλληλοι της αποθήκης, που ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. Παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2013. Έμποροι οπωροκηπευτικών σε Αθήνα και Ρόδο είχαν εντοπίσει μέσα σε κιβώτια με μπανάνες συνολικά 500 κιλά κοκαΐνης. Οι παλέτες με τα φρούτα και τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί στην Κολομβία και έφτασαν (τη 15η Ιουλίου) στην Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Συνολικά 265 κιλά βρέθηκαν στις αποθήκες εταιρείας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο και 250 κιλά σε αποθήκη στην κεντρική αγορά του Ρέντη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν ήταν τμήμα μόνο μεγαλύτερης ποσότητας που είχε προορισμό την Πορτογαλία. Ωστόσο, κατά τη μεταφορά τους από την Κολομβία στην Ε.Ε. η πολυεθνική εταιρεία εμπορίας φρούτων (δεν εμπλέκεται στη μεταφορά των ναρκωτικών) αποφάσισε να στείλει μέρος του εμπορεύματος στην Ελλάδα, όπου η τιμή της μπανάνας ήταν υψηλότερη συγκριτικά με εκείνη στην Πορτογαλία.

Μάλιστα πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών στην Ελλάδα (την 30ή Ιουλίου 2013) οι διωκτικές αρχές της Πορτογαλίας κατάσχεσαν 810 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα, ηλικίας 35 έως 55 ετών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *