ροή ειδήσεων

ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ

Ως τώρα, όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία για τον καιρό που θα επικρατεί σε ...

όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα αυτό το χρονικό διάστημα έπεσαν εντελώς μέσα. Από εκεί και πέρα λοιπόν, όλα τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, δυστυχώς συμφωνούν στο ότι το καλοκαίρι που έρχεται, θα είναι ένα από τα πιο καυτά στην ιστορία της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.

Ήδη σε περιοχές της Ισπανίας και της Ρωσίας, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στην μεν Ισπανία ακόμα και στους 35-36oC και στην δε Ρωσία, σε αρκετές περιοχές της ακόμα και πάνω από τους 40oC !! Κάτι τέτοιο θα φαινόταν συνηθισμένο αλλά σπάνιο, στα μέσα του καλοκαιριού και όχι στα μέσα του Μάη.

Από αυτές και μόνο τις θερμοκρασίες που παρατηρούμε να σημειώνονται τόσο νωρίς στην Ευρώπη, συμπεραίνουμε πως και η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη, θα βιώσει ένα "φλογερό" θα λέγαμε καλοκαίρι, με πολλούς διαδοχικούς καύσωνες, με την μέση θερμοκρασία σε σύγκριση με περασμένα καλοκαίρια, να κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα !!

Σε όλα αυτά, συμφωνούν και στοιχεία μετεωρολόγων του εξωτερικού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι γενικότερα τα επόμενα χρόνια, θα δούμε σπάνιες καιρικές συνθήκες σε βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Στην χώρα μας, όλο το τελευταίο δεκαήμερο του Μάη, θα κυλίσει με αρκετή ζέστη και θερμοκρασίες που τα μεσημέρια θα σκαρφαλώνουν και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ο τίτλος του άρθρου μας, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, μιας και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο για καύσωνες και μάλιστα αρκετά ισχυρούς με υψηλές θερμοκρασίες, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για φέτος το καλοκαίρι, κάτι που φυσικά απευχόμαστε.

Θα είναι αρκετά δύσκολο για πολλά άτομα κυρίως με προβλήματα υγείας, να βιώσουν ένα τόσο καυτό καλοκαίρι όσο δείχνουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού και όλα τα προγνωστικά στοιχεία, ενώ θα είναι τεράστιος και ο κίνδυνος "black out" σε όλη την Ελλάδα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *