ροή ειδήσεων

Τα τρομακτικά βακτήρια που ζουν στο αυτοκίνητό σας!! Δείτε που...

Γνωρίζατε ότι μια από τις πιο μηχανικές κινήσεις/λειτουργίες που κάνετε όταν οδηγάτε, κρύβει μεγάλους κινδύνους για την υγεία σας;...
Και όμως, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Αριζόνα,

το υγρό των υαλοκαθαριστήρων που χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε το τζάμι του αυτοκινήτου σας, μπορεί να είναι εστία πολύ επικίνδυνων βακτηρίων.
Οι ερευνητές είχαν σκοπό να εξηγήσουν επιστημονικά την στατιστική σύνδεση της νόσου των Λεγεωνάριων με πολλά κρούσματα της ασθένειας σε οδηγούς αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη νόσος προκαλείται από το βακτήριο Legionella, το οποίο μεταδίδεται μέσω των υδρατμών και του αέρα. Γι' αυτό, άλλωστε, είναι γνωστή και ως η "νόσος των κλιματιστικών", αφού η κακή συντήρηση των μονάδων air-condition μπορεί να οδηγήσει σε αυτή.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες επιχείρησαν να καλλιεργήσουν/αναπτύξουν τα βακτηρίδια σε μια ποικιλία συγκεντρώσεων υγρού υαλοκαθαριστήρων και διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση των βακτηρίων αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου και οι τα βακτήρια έζησαν στο υγρό για έως και 14 μήνες. Ακόμη πιο τρομακτικό, είναι το γεγονός ότι το 75% των σχολικών λεωφορείων σε μια περιφέρεια της Αριζόνα περιείχε τα επικίνδυνα βακτήρια.
Πριν αποφασίσετε, ωστόσο, να καταργήσετε το υγρό υαλοκαθαριστήρων, οι ερευνητές επισήμαναν ότι το βακτήριο Legionella μπορεί να περιέχεται και στα φίλτρα αέρα της καμπίνας, που καθαρίζουν τον αέρα που μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο μέσω θέρμανσης, εξαερισμού και του συστήματος κλιματισμού. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο καμπίνας (τα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 τα έχουν), και να δείτε πόσο συχνά θα πρέπει να αντικαταστείται.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανικής Ακαδημίας Μικροβιολογίας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *