ροή ειδήσεων

Πώς θα πλένετε σωστά το αυτοκίνητό σας

Εννιά μυστικά για… αρχάριους και μη

Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που περιμένουν να βρέξει για να ξεπλυθεί η βρωμιά από το αυτοκίνητό τους... και θέλετε πάντα να το «έχετε στην τρίχα», ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά για το τέλειο πλύσιμο, όπως τα παρουσίασε η ιστοσελίδα popularmechanics.com...


1. Μην ακουμπάτε το αυτοκίνητο χωρίς κάποιου είδους «λιπαντικό» όπως: νερό, κερί ψεκασμού ή σαπούνι. Οι ουσίες αυτές θα αφαιρέσουν όλη τη βρωμιά (ή σκόνη) που έχει καθίσει στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να περάσετε την υπόλοιπη μέρα γυαλίζοντας τις γρατσουνιές.

2. Ακολουθήστε την εξής σειρά στο καθάρισμα: ρόδες, μπογιά, εσωτερικό και τέλος τα τζάμια. Διαφορετικά, θα χάσετε πολύ περισσότερο χρόνο πλένοντας ξανά και ξανά τα ίδια σημεία. Ξεκινώντας από τις ρόδες, θα αποφύγετε να πεταχτούν λάσπες στη μπογιά.

3. Η βρωμιά στις ρόδες πολλές φορές περιέχει σκόνη φρένων, που μπορεί να χαράξει τη μπογιά. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κουβά για τις βαμμένες περιοχές και άλλο για τις ρόδες.

4. Τρίψτε τις ρόδες με ειδικές βούρτσες, καθώς έχουν κατασκευαστεί για να φτάνουν σε όλα τα σημεία.

5. Να χρησιμοποιείτε πετσέτες με μικροΐνες και όχι σφουγγάρια, που είναι κατάλληλες για πλύσιμο και για στέγνωμα, χάρη στην ικανότητά τους να «ρουφούν» και να αποβάλλουν τη βρωμιά.

6. Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό, άνυδρο προϊόν πλυσίματος, εφαρμόζοντάς το με πετσέτα από μικροΐνες.

7. Για το κέρωμα, κάντε ένα ελαφρύ ψέκασμα σε υγρή επιφάνεια και στεγνώστε με μια πετσέτα. Αυτή θα εξαφανίσει κάθε ίχνος σκόνης που θα έχει μείνει από το πλύσιμο.

8. Ρίξτε αέρα σε στενά σημεία, όπως καθρέφτες, πίσω φώτα κ.τ.λ. προκειμένου να διώξετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, το οποίο θα εμφανιστεί όταν θέσετε σε κίνηση το αυτοκίνητο.

9. Τέλος, εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ικανότητες της ηλεκτρικής σας σκούπας, ρουφώντας κάθε ίχνος σκόνης από κάθε γωνιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *