ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμμορία ληστών στον κόσμο - έδρασαν σε Ρόδο και Κω - βιντεο

Τα παρακλάδια στην Ελλάδα και οι τέσσερις νέες συλλήψεις

«Ροζ Πάνθηρες», αποτελούν εδώ και μία δεκαετία τη μεγαλύτερη συμμορία ληστών στον κόσμο! Οι κινηματογραφικές ληστείες τους... σε δεκάδες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, έχουν προκαλέσει τον τρόμο στους μεγάλους κοσμηματοπώλες, αλλά και στους εμπόρους πολύτιμων λίθων, ενώ οι αστυνομικοί για πάνω από μία πενταετία, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε ένα μέλος τους !

Η συμμορία – «θρύλος» αποτελείται από τουλάχιστον 250 άτομα. Τους «Ροζ Πάνθηρες» δημιούργησαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Τα μέλη της συμμορίας έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και έχουν καταφέρει να ληστέψουν περισσότερα από 150 ακριβά κοσμηματοπωλεία σε 26 χώρες, με λεία που υπολογίζεται, ότι ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ !

«Νονός» της συμμορίας αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ

Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» στη διαβόητη συμμορία έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης. Οι Σέρβοι ληστές είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου. Όπως ακριβώς, δηλαδή, είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία "Ροζ Πάνθηρας", με τον Πίτερ Σέλερς !

«Μετρ» στις θεαματικές αποδράσεις

Τα μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» εκτός από «μετρ» στις ληστείες, είναι και «μετρ» των αποδράσεων. Το 2003, ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, ο Σέρβος Ντράγκαν Μίκιτς, είχε αποδράσει από γαλλικές φυλακές με ανεμόσκαλα. Τελικά συνελήφθη και πάλι λίγα χρόνια αργότερα, οδηγώντας σπορ αυτοκίνητο στα τουριστικά θέρετρα τις Βενεζουέλας. Και στην Ελλάδα όμως το 2012, Σέρβα πρώην μπασκετμπολίστρια είχε αποδράσει με τη βοήθεια συνεργού της από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Τα μέλη της συμμορίας σχεδιάζουν με κάθε λεπτομέρεια τις ληστείες. Πρώτα επιλέγουν τον στόχο τους, τον οποίο συνήθως επισκέπτεται ένα μέλος της σπείρας, παριστάνοντας τον πελάτη. Ο «πελάτης» ρωτά για ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που δήθεν θέλει να αγοράσει, ενώ στην πραγματικότητα εξετάζει προσεκτικά το κατάστημα. Η επίθεση της συμμορίας κρατά το πολύ δύο λεπτά. Οι δράστες είτε εισβάλουν στα κοσμηματοπωλεία με όπλα και αρπάζουν τα κοσμήματα ακινητοποιώντας τον ιδιοκτήτη, είτε με κλεμμένα αυτοκίνητα εμβολίζουν τις βιτρίνες τους (μέθοδος γνωστή ως «ram raiding»), ενώ σε άλλες περιπτώσεις παραβιάζουν τα ρολά ασφαλείας και σπάνε τις γυάλινες βιτρίνες με λοστούς. Σε κάποιες επιθέσεις, οι «Ροζ Πάνθηρες» χρησιμοποιούν ιμάντες, ορειβατικά σχοινιά ή συρματόσχοινα τα οποία προσαρμόζουν στις πόρτες και στους κοτσαδόρους των αυτοκινήτων, για να παραβιάζουν τα ρολά ασφαλείας και στη συνέχεια μπαίνουν στα καταστήματα. Αφού αφαιρέσουν κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, εξαφανίζονται με κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Οι επιθέσεις στη χώρα μας

Η πρώτη επίθεση της συμμορίας στη χώρα μας έγινε στις 12 Ιουνίου του 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ.
Αμέσως μετά, «χτύπησαν» χρυσοχοεία σε Ρόδο και Κω, ενώ το 2009 λήστεψαν κατάστημα στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθησαν 4 μέλη της συμμορίας.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ασύλληπτα μέλη της συμμορίας κρύβονται και πίσω από κινηματογραφική διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ελούντα της Κρήτης, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ταυτοποιήθηκαν άλλες 14 επιθέσεις σε καταστήματα στην Αττική, με λεία 550.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εκτιμούν πάντως, ότι παρά τις τέσσερις νέες συλλήψεις, υπάρχουν αρκετοί συνεργοί τους που κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσουν τη δράση της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» στη χώρα μας...



newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *