ροή ειδήσεων

Αύριο μοιράζουν το κοινωνικό μέρισμα

Από 647 ευρώ σε 205.000 δικαιούχους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως αύριο Παρασκευή θα ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για 205.912 δικαιούχους...

Συγκεκριμένα χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, οι οποίοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2012, πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, σήμερα εγκρίθηκε η αναδιανομή 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 νοικοκυριά, («περίπου 647 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό» ανέφερε σχετικά).
Παράλληλα θα πληρωθούν και οι 75.428 ένστολοι, οι οποίο θα λάβουν βοήθημα με βάση μόνον τα μισθολογικά κριτήρια. και σε χ

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από την ομάδα των πολιτών (πλην ένστολων) συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αυτόματη αξιολόγησή τους για το εάν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Οι συγκεκριμένοι παράγοντες επανέλαβαν την παλαιότερη κυβερνητική δέσμευση ότι (παρά τις έως τώρα απορρίψεις μερίδας των αιτήσεων από το ηλεκτρονικό σύστημα, που ανέρχονται σε περίπου τέσσερις στις δέκα), «σε κάθε περίπτωση, εκπτώσεις στη διανομή του συνολικού ποσού του κοινωνικού μερίσματος δεν θα γίνουν». Ήτοι, θα διανεμηθεί το συνολικό ποσό των περίπου 525 εκατ. ευρώ.
Στο υπουργείο περιμένουν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων (η 30η Ιουνίου), προκειμένου να διαπιστώσουν εάν, μετά και από τις τελικές αξιολογήσεις των αιτήσεων, απομένει αδιάθετο ποσό και σε ποιο ύψος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα εξεταστεί η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων. Όπως υπογραμμίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, η διεύρυνση θα αφορά ή σε αύξηση των εισοδηματικών ορίων (πχ από τις 6.000 ευρώ στις 6.500 ευρώ για τους άγαμους), ή σε ένταξη στον κατάλογο των δικαιούχων των νέων ανέργων με βάση τα εισοδήματα του 2013 (φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος), ή σε συνδυασμό των δύο ανωτέρω.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *