ροή ειδήσεων

Το ποτό που καταπολεμάει καρκίνο, διαβήτη και καρδιακά

Από όλα τα αλκοολούχα ποτά που κυκλοφορούν είναι το μόνο που ...
έχει μόλις 100-150 θερμίδες και 5 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ποτήρι και σας βοηθάει όσο κανένα άλλο να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από προβλήματα καρδιάς, διαβήτη και καρκίνου.

Ο λόγος γίνεται για το κρασί και την “μαγική” ουσία που περιέχει, την ρεσβερατρόλη. Την έχουν χαρακτηρίσει και ως το “ελιξήριο της μακροζωίας” και δεν έχουν και πολύ άδικο.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps στη Φλόριντα πρόσφατα διαπίστωσε ότι η ρεσβερατρόλη επεξεργάζεται από τον οργανισμό μέσω των υποδοχέων των οιστρογόνων, χωρίς να τους διεγείρει να αναπαραχθούν.

Μαζί, η ρεσβερατρόλη και τα οιστρογόνα λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες μέσα στο σώμα, μειώνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Η ρεσβερατρόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη στα αιμοφόρα αγγεία σε όλο το σώμα.

Αυτό το μοναδικό αντιοξειδωτικό έχει επίσης σχετιστεί επιστημονικά με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη, καθώς βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος, όλα αυτά ενώ επιβραδύνει ταυτόχρονα την διαδικασία γήρανσης!

Επίσης μαζί με μια άλλη αντιοξειδωτική ουσία, την κερσετίνη, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ευεργετικές για τον εγκέφαλο. Μία έρευνα του περασμένου Αυγούστου έδειξε ότι το κρασί βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας κατάθλιψης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τόσο η ρεσβερατρόλη όσο και η κερσετίνη μπορεί να καταστείλουν την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), η οποία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί φλεγμονή. Οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα της CRP έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *