ροή ειδήσεων

Σε εκκρεμότητα παραμένει στο ΣτΕ η υπόθεση της Τράπεζας Δωδ/σου

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ…

Σε εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση απόφασης από το Σ/λιο της Επικρατείας επί της αιτήσεως της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδ/σου, για την αναστολή... της διάταξης της Επιτροπής Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της.

Το κύριο βάρος της αιτήσεως έπεσε στο γεγονός ότι η Τράπεζα είχε εξασφαλίσει και θα μπορούσε να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια με 5 εκ. ευρώ, ποσό που υπολείπεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος για να αυξήσει τον δείκτη της σε 9%.

Από εκεί και πέρα η τράπεζα επεδίωξε να πείσει ότι είχε ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση του συνόλου των δανείων της συμπεριλαμβανομένων και 9 δανείων, συνολικού ύψους 16 εκ. ευρώ, για τα οποία φέρεται να κρίθηκε ότι η ρύθμισή τους είναι επισφαλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο δάνεια στον Πειραιά και ακόμη 7 δάνεια στη Ρόδο. Σε 4 εκ των 7 φακέλων δανείων της Ρόδου υπήρξαν προσπάθειες υπαγωγής των επιχειρήσεων στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα ή στη διαδικασία εξυγίανσης. Σε δύο περιπτώσεις έχει γίνει δεκτή αίτηση πτώχευσης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Συνεταιριστική εγγράφως ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος παράταση 5 ημερών για να αντλήσει τα πρόσθετα 5.000.000 ευρώ, από ομάδα Ροδίων κυρίως επιχειρηματιών, ποσό το οποίο η τελευταία αιφνιδίως απαίτησε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *