ροή ειδήσεων

Η Coca Cola αφαιρεί αμφιλεγόμενη ουσία από Fanta και Gatorade

Η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο, η Coca-Cola, σχεδιάζει...
να αφαιρέσει ένα αμφιλεγόμενο συστατικό σε ορισμένες μάρκες ποτών της μέχρι το τέλος του έτους, μετά από διαδικτυακή αίτηση.

Το βρωμιωμένο φυτικό έλαιο, BVO, σύμφωνα με το ethnos, βρίσκεται σε αναψυκτικά της ετιαρείας όπως το Fanta και το Powerade. Θα αντικατασταθεί μετά από ανησυχίες πως ένα στοιχείο της ουσίας αυτής έχει βρεθεί επίσης σε επιβραδυντικά φλόγας.

Η Pepsi είχε αφαιρέσει το χημικό από το αθλητικό ποτό Gatorade το περασμένο έτος. Εκπρόσωπος μάλιστα της εταιρείας είχε δηλώσει πως έχουν ευρύτερα σχέδια για να σταματήσει η χρήση του BVO ενώ «εργάζονται στενά για να το αφαιρέσουν και από τα υπόλοιπα προϊόντα τους».

Ο εκπρόσωπος της Coca-Cola, Τζος Γκολντ, τόνισε πως η κίνηση για την απομάκρυνση του BVO δεν ήταν θέμα ασφάλειας. «Όλα τα ποτά μας, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων με BVO, είναι ασφαλή και πάντα ήταν – ενώ συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς στις χώρες όπου πωλούνται» τόνισε σε δήλωσή του. «Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας».

Το BVO έχει χρησιμοποιηθεί ως σταθεροποιητής σε ποτά με γεύση φρούτων, δεδομένου ότι βοηθά στην πρόληψη των συστατικών από το διαχωρισμό. Οι ανησυχίες για την υγεία πηγάζουν από το γεγονός ότι το BVO περιέχει βρωμιούχο, που έχει βρεθεί σε επιβραδυντικά φλόγας.

Σύμφωνα με ιατρικούς ερευνητές της Κλινικής Mayo, η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν BVO, έχει συνδεθεί με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων για απώλεια μνήμης και προβλήματα στο δέρμα και τα νεύρα.

Το BVO αποσύρθηκε από τον κατάλογο των ασφαλών προϊόντων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, το 1970, ενώ στην Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χρήση του BVO ως πρόσθετο τροφίμων δεν επιτρέπεται.

Η απόφαση της Coca- Cola για την άρση του BVO από τα ποτά της, αντικατοπτρίζει τη συνεχώς αυξανόμενη κίνηση μεταξύ των εταιρειών να επανεξετάσουν ορισμένες πρακτικές λόγω της έντονης κατακραυγής του κόσμου.

Η εκστρατεία κατά της χρήσης BVO ξεκίνησε από την Σάρα Κάβαναγκ, μία έφηβη από το Μισισιπή, που έθεσε το ερώτημα γιατί να χρησιμοποιείται το συστατικό αυτό σε ποτά που απευθύνονται σε υγιείς αθλητές.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει για την αφαίρεσή του στην ιστοσελίδα change.org.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *