ροή ειδήσεων

EKTAKTO : Προς κατάργηση ο νόμος για ποινική δίωξη οικονομικά αδύναμων οφειλετών του Δημοσιόυ

Σε κατάργηση του νόμου με τον οποία διώκονται ποινικά οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι οφειλέτες του Δημοσίου, πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση....

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (απαντώντας σε παρέμβαση για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου) έχει ήδη ετοιμάσει τη σχετική διάταξη, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «εγώ έχει ετοιμάσει τη διάταξη εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είναι το επισπεύδον σ” αυτήν την περίπτωση. Είμαστε σε επαφή, προκειμένου να φέρουμε μαζί με άλλες διατάξεις κι αυτήν τη διάταξη…».
Το ζήτημα έθεσε στην Ολομέλεια (στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την παιδική πορνογραφία) ο Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας για «παράνομη διάταξη».
Όπως είπε, «στην Ελλάδα του 2014, λόγω κληρονομιάς των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων των Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου, καταλογίζονται εγκλήματα σε ανθρώπους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή είναι φτωχοί… Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, στην οποία να υπάρχει τέτοια διάταξη που να λέει «φτωχός ίσον εγκληματίας». Αυτό είναι εξίσωση πτώχευσης του νομικού μας πολιτισμού».
Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον κ. Αθανασίου να επισπεύσει την κατάθεση της ρύθμισης, αφού δεν απαιτείται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς δεν επιφέρει δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *