ροή ειδήσεων

H απάντηση της κομισιόν για το άκρως απόρρητο "Σχέδιο Ζ"

Δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δήλωσε... η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πία Αρενκίλντε σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μπαρόζο είχε παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ακύρωση της εξαγγελίας του κ. Παπανδρεου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, στη διάρκεια της κρίσης και αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά προκλητικές καταστάσεις σε διάφορα κράτη μέλη-από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, από την Ιρλανδία στην Ιταλία και την Ισπανία, ο πρόεδρος Μπαρόζο και η Επιτροπή έκαναν τα πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ενότητα της ευρωζώνης και της ΕΕ συνολικά.

Όπως ανέφερε η Π. Αρενκίλντε, προτεραιότητα του προέδρου Μπαρόζο, όταν κατέθεσε την προσωπική του άποψη στους ηγέτες της ΕΕ, ήταν να αποφευχθούν μεγάλες αναστατώσεις και να σταθεροποιηθεί η οικονομία προστατεύοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη από δραματικές επιπτώσεις οι οποίες θα ακολουθούσαν αν δεν είχαμε αναλάβει δράση.

H Π. Αρενκίλντε υπενθύμισε ακόμη τη δήλωση στην οποία είχε προχωρήσει η Ζ. Μπαρόζο κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Καννών σύμφωνα με την οποία πριν την έναρξη του G20 είχε απευθύνει έκκληση για εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει ελπίδα και ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.

«Πιστεύω ότι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα η εθνική ενότητα είναι κλειδί», είχε αναφέρει ο Ζ. Μπαρόζο ο οποίος είχε ακόμη τονίσει ότι αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει ισχυρή δέσμευση από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να επιλύσουν τις δύσκολες καταστάσεις.

Η συναίνεση ανάμεσα σε όλες τις κύριες πολιτικές δυνάμεις είναι απαραίτητη προκειμένου να εφαρμοστούν τα απαιτητικά αλλά απαραίτητα μέτρα τα οποία θα αποφέρουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και σταθερότητα στη χώρα, είχε δηλώσει ο Ζ. Μπαρόζο, όπως υπενθύμισε η Π. Αρενκίλντε.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Συγχρόνως, η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αναλάβει τις δεσμεύσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή στο ευρώ», ήταν τα λόγια του Ζ. Μπαρόζο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/14 20:05

    Αλλη μια προεκλογικη προπαγανδα των ΣαμαροΒενιζελων απο την τροικα και τους ευρωπαιους "φιλους" για να εκφοβισουν μερικους ακομα ηλικιωμενους μην χασουν την συνταξουλα τους αμα ψηφισουν Συριζα.Απο 1-1-2015 που θα παει η συνταξη στα 360 ευρω λενε τιποτα;
    Για τους χιλιαδες απολυμενους και τις οικογενειες τους εχουν κατι;
    Για τα σπιτια που θα εκποιουντε στο 1/3 της αξιας επειδη θα σε κανουν να χρωστας με τα χαρατσια που επιβαλουν συνεχεια;Για την υγεια την παιδεια την νεολαια που ειναι σε απογνωση εχουν κατι;Για καθε σπιτι που εχει κι απο εναν μεταναστη εχουν κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *