ροή ειδήσεων

Ε.Κ. Ρόδου: Στο πλευρό των εργαζομένων σε LUTANIA BEACH HOTEL και COCA-COLA

Την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα στην επιχείρηση LUTANIA BEACH HOTEL και στην εταιρία COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν...

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καταγγέλλει τις αντισυνδικαλιστικές πρακτικές των επιχειρήσεων LUTANIA BEACH HOTEL και της εταιρίας COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, οι οποίες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα:

1. Η Διοίκηση του ξενοδοχείου LUTANIA BEACH αρνείται παράνομα να επαναπροσλάβει για τη φετινή τουριστική περίοδο εργαζόμενο – συνδικαλιστή, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και εκλεγμένος Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η ενέργεια αυτή του Ξενοδοχείου LUTANIA BEACH έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ορίζει ο Ν.1264/82 περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης και ο Ν.1346/83, άρθρο 8, καθώς και με ό,τι προβλέπει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την επαναπρόσληψη των συνδικαλιστικών στελεχών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων παρενέβη ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στην παραπάνω επιχείρηση, ώστε να υποχρεωθεί να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Καλούμε την παραπάνω εταιρία, έστω και την ύστατη ώρα – να επανεξετάσει τη στάση της και να επαναπροσλάβει άμεσα τον συνάδελφο, όπως έχει άλλωστε υποχρέωση.

Σε διαφορετική περίπτωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε συνεργασία με την ΠΟΕΕΥΤΕ και τη Γ.Σ.Ε.Ε θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα, που έχουν στη διάθεσή τους, για να δικαιωθεί ο συνάδελφος.

2. Η Διοίκηση της εταιρίας COCA -COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στη Ρόδο, παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό είναι αναληθές – μιας και υπάρχουν περισσότεροι από πενήντα υπάλληλοι, που απασχολούνται στο νησί – ζήτησε τη μετάθεση στην Κρήτη του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών και Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου του νομού Δωδ/σου.

Μετά την άρνησή του, τον απέλυσε. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ παρενέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας στηρίζοντας τον συνάδελφο. Ήδη η ΠΟΕΕΠ πραγματοποίησε Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 15/05/2014, για να στηρίξει τον συνάδελφο συνδικαλιστή.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, μαζί με τα αντίστοιχα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, μέχρι να δικαιωθούν πλήρως τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/5/14 12:15

    Πρεπει δηλαδη οι επιχειρησεις να προσλαμβανουν τον καθε παπαρα συνδικαλιστη επειδη ειναι συνδικαλιστης. Και μετα ερχονται στην δουλεια και απειλουν αντι να δουλευουν.. Αυτα ειναι!!! Εδω βεβαια να μου πεις βγαλατε τον Γακη Βουλευτη.. Εναν τεμπελη που πηρε συνταξη απο τον ΟΤΕ στα 45 του και τον πληρωνει ο λαος απο τοτε.. Να δουλευουν οι επιχειρησεις να εισπρατουν τα κουμουνια.. Να κανουμε και τα ξενοδοχειοα κοινοβια και να μας χαρισουν απο ενα δωματιο.. ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΒΑΝΤΖΕΣ ΣΕ ΦΡΑΓΚΑ ΟΥΣΤΤΤΤΤ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *