ροή ειδήσεων

Τουρισμός: O καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αεροδρομίων

Στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζακης» του Ηρακλείου έφτασαν 43,16% περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, στη Ρόδο... ήρθαν 23% περισσότεροι, στην Κω 21,5% και στην Κέρκυρα η αύξηση των αφίξεων ήταν στο 6%Λίγο πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου τα στατιστικά στοιχεία για τον πρώτο μήνα της τουριστικής περιόδου επιβεβαιώνουν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων αλλά και των μεγάλων tour operators που θέλουν την Ελλάδα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις η Ελλάδα μπορεί να υποδεχθεί ακόμη 20 εκ. τουρίστες, δηλαδή 1,5 εκατομμύρια περισσότερους από το 2013.

Από τις αρχές του έτους το θετικό κλίμα φαίνεται τόσο στα διθυραμβικά αφιερώματα, που έχουν φιλοξενήσει εφημερίδες και περιοδικά του εξωτερικού όπου στις σελίδες τους ούτε λίγο ούτε πολύ εξυμνούν την χώρα μας, παρουσιάζοντας την ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές.

Παράλληλα σχεδόν σε καθημερινή βάση οι αεροπορικές εταιρίες ανοικοινώνουν και νέες απευθείας πτήσεις προς την χώρα μας με αποτέλεσμα την φετινή χρονιά να προσφέρονται σε πτήσεις προς την Ελλάδα περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις

Ήδη αυξημένη κίνηση παρουσιάζουν τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να προσγειώνονται από τις αρχές Απριλίου .

Ρόδος

Με την έναρξη της σεζόν η Ρόδος έδειξε την δυναμική της στον τουρισμό αφού οι αφίξεις τον περασμένο μήνα, δηλαδή τον Απρίλιο, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» σημείωσαν σημαντική αύξηση – σε σχέση με τον ίδιο μήνα το έτος 2013- η οποία άγγιξε το 23,69%.

Ειδικότερα από την 1η μέχρι και τις 15 Απριλίου το αεροδρόμιο «Διαγόρας» υποδέχτηκε 15.000 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι μόλις 9.200 τουρίστες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι και το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο της Ρόδου από τις πόλεις του εξωτερικού.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι πτήσεις τσάρτερ σημείωσαν αύξηση κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ηράκλειο

Και στην Κρήτη όμως το κλίμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αφού οι αφίξεις τουριστών «καλπάζουν».

Όσον αφορά το Ηράκλειο της Κρήτης τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό. Ο φετινός Απρίλιος ήταν καθοριστικός μιας και τα στατιστικά στοιχεία δίνουν την εικόνα του περσινού Ιούνη. Κατά 43,16% αυξήθηκαν οι αφίξεις, στο αεροδρόμιο «Kαζαντζάκης» του Ηρακλείου, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013.
Πιο αναλυτικά τον Απρίλιο μετακινήθηκαν 109.960 επιβάτες, έναντι 76.807 τον Απρίλιο του 2013.

70% περισσότεροι Γερμανοί προτίμησαν φέτος το Ηράκλειο της Κρήτης αφήνοντας πίσω τους Βρετανούς, οι οποίοι είναι κατά 50% αυξημένοι σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013. Περισσότεροι όμως είναι και ο Γάλλοι που προτίμησαν την Κρήτη για τις διακοπές τους, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξης του 30%. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται όμως και η κίνηση από την Ολλανδία, αφού τον Απρίλιο τα στατιστικά στοιχεία κατέγραψαν αύξηση που αγγίζει το 15% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013.

Κως

Αυξημένη ήταν όμως η κίνηση και στο αεροδρόμιο της Κω, με τον πρώτο μήνα της τουριστικής σεζόν να καταγράφεται αύξηση στις αφίξεις της τάξης του 21,49% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επισκέπτες από τη Γερμανία που έφτασε το 222,59% και ακολουθεί η Πολωνία με 111,84%, η Ουκρανία με 100%, η Γαλλία με 99,26% και το Λουξεμβούργο με 69,23%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε το αεροδρόμιο «Iπποκράτης».

Σε ανοδικά επίπεδα κυμάνθηκε και ο εσωτερικός τουρισμός αφού οι αφίξεις των επιβατών φέτος ήταν αυξημένες κατά 16,63%.

Κέρκυρα

Ξεπέρασαν τις 27.000 οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας, τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις από το εξωτερικό ήταν 27.187 έναντι του περσινού Απριλίου όπου σημειώθηκαν 25.632, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,71%.

Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από την Αγγλία προς Κέρκυρα (11.438), ενώ ακολουθεί η Γαλλία (4.592), η Γερμανία (3.324), το Βέλγιο (2.210) και η Ρωσία με 1.086

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *