ροή ειδήσεων

Skype Translator. Βιντεο-κλήσεις με real time μετάφραση!

Η Microsoft στο πλαίσιο της Code Conference ανακοίνωσε το Skype Translator, μία νέα επαναστατική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει... τη (σχεδόν) Real time μετάφραση οποιασδήποτε βιντεο-κλήσης πραγματοποιείται μέσω του Skype.

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella μιλώντας κατά τη διάρκεια της Code Conference, τόνισε ότι το "next big thing" της Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που θα εξελίσσεται η εκάστοτε συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας αρχικά με τη μορφή υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης (και στη συνέχεια και με φωνή) τα όσα αναφέρει ο κάθε συνομιλητής στη γλώσσα του άλλου συνομιλητή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft, η διαδικασία στα πρώτα στάδια του Skype Translator δεν θα γίνεται μεαπόλυτα αυτόματο τρόπο, αλλά ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να περιμένει για έναμικρό χρονικό διάστημα μέχρι πρώτα να καταγραφούν και να αναγνωριστούν από το σύστημα τα γλωσσικά δεδομένα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μετάφραση. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως τελικά δεν τελεσφόρησαν. Ωστόσο, με το Skype Translator η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσες να το δεις μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.



Η υπηρεσία Skype Translator αναμένεται να εισέλθειv σε beta φάση στα τέλη του έτους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το ποιες γλώσσες θα υποστηρίζονται στα αρχικά στάδια της. Για να πάρετε μία μικρή γεύση για το τι θα σας προσφέρει το Skype Translator στην τελική του μορφή λίγο πριν το τέλος του 2014, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *