επικαιρότητα

TIMH «φρέσκου» στο γάλα επτά ημερών

Αυξάνεται κατά δύο μέρες η διάρκεια ζωής στο παστεριωμένο γάλα, αλλά οι τιμές μένουν σταθερές ή στην καλύτερη περίπτωση...θα υπάρξουν προσφορές με μειώσεις το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους «Οικονομία», οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ετοιμάζονται για το νέο τοπίο στην αγορά γάλακτος μετά το τέλος εποχής του «φρέσκου» πέντε ημερών. Πηγές των επιχειρήσεων δεν αποκλείουν το …ντεμπούτο να γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.


Οι διατάξεις του πολύκροτου νόμου, γνωστού για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, για το γάλα τίθενται σε ισχύ από τις 7 Ιουνίου. Από τότε και μετά οι γαλακτοβιομηχανίες θα πρέπει να αλλάξουν τις συσκευασίες τους και ιδίως σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις περί κατηγορίας. Δηλαδή να φύγει από τις ετικέτες το «φρέσκο» αλλά ακόμη και το «γάλα υψηλής παστερίωσης» το οποίο θα αντικατασταθεί από το «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας».


Πάντως σε ό,τι αφορά τη μείωση των τιμών αυτή φαίνεται ότι δεν θα συνοδεύσει την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής. Οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες έχουν υπό εξέταση και το σενάριο της εισόδου στην κατηγορίας του γάλακτος ημέρας κυρίως για τις περιοχές όπου είναι κοντά στα εργοστάσιά τους και σε συσκευασία μικρότερη του ενός λίτρου. Πηγή: Έθνος


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης