ροή ειδήσεων

Οι «πράσινοι» έκαναν το 2-2 στο ΣΕΦ

Η φανέλα του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε... ανίκητη.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού με 67-65, ισοφάρισαν σε 2-2 την σειρά των τελικών...
και πλέον την Τετάρτη, μέσα στο ΟΑΚΑ, θα έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το κλίμα στο Φάληρο πριν τον τέταρτο τελικό ήταν σχεδόν πανηγυρικό αλλά ο Παναθηναϊκός φρόντισε να το αλλάξει!

Αυτοί οι τελικοί δεν τελειώνουν εδώ. Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να... πέσει. Ήταν καλύτερος σε όλο το ματς και παρά το ότι στο τέλος κινδύνευσε να μετατραπεί σε ιδανικό αυτόχειρα-και θα το είχε κάνει αν ο Σπανούλης είχε σκοράρει στην εκπνοή-τελικά έκανε το μπρέικ και πλέον θα παίξει τον τίτλο στο «σπίτι του».

Με έναν απίστευτο Λάσμε (17π) και τους Διαμαντίδη (13π)-Μαυροκεφαλίδη (10π) να καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, οι παίκτες του Αλβέρτη κυριάρχησαν στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου. Αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα με την άμυνά τους, είχαν πολύ καλές επιλογές και απόλυτα συγκέντρωση στο πλάνο τους αλλά και ανέλπιστη βοήθεια από την άκρη του πάγκου όπως αυτή του Γιάνκοβιτς με τους 8π, 2/2 2π, 1/2 3π, 1 ριμπάουντ και τελικά έφτασαν στη νίκη.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή νευρικοί, αγχωμένοι και σε κάποιες περιπτώσεις διστακτικοί. Είχαν απίστευτη αστοχία και είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσαν με 17/38 2π και 4/22 3π... Πάντως, ακόμα και έτσι στο τέλος επέστρεψαν και διεκδίκησαν το ματς. Τώρα θα πρέπει να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι είχαν δύο απανωτά λάθη και ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 4 πόντων μετά από καλάθια των Διαμαντίδη και Λάσμε, αλλά στη συνέχεια ήταν οι «πράσινοι» αυτοί που έκαναν δύο απανωτά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει το προβάδισμα (9-7) μετά από 3' αγώνα. Η πρόθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν να τροφοδοτηθεί ο Πρίντεζης και να ποστάρει τον Ματσιούλις κάτι που έδωσε λύσεις στους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν στο +3 (14-11) 3' πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, κυρίως λόγω Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη αλλά και του πάθους που έβγαζαν οι παίκτες του, έκανε ένα επιμέρους 6-0 και πήρε το προβάδισμα με 17-14, 1.38' πριν το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε με 19-16 υπέρ των φιλοξενούμενων αλλά και αρκετή ένταση λόγω τεχνικής ποινής που πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για διαμαρτυρία του.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Λάσμε με τα οποία η διαφορά ανέβηκε στους 9 για τον Παναθηναϊκό (25-16). Ο Γιάνκοβιτς με λέι απ διαμόρφωσε το 30-17 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι του Φραγκίσκου Αλβέρτη καθώς με τους 8 πόντους που πέτυχε έδωσε ανέλπιστη βοήθεια στου «πράσινους». Ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο επιθετικός στην άμυνα αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση αφού ήταν απελπιστικά άστοχος, έχοντας 0/6 τρίποντα και 7/18 τρίποντα, 2.30' πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 43-30 αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ νευρικοί ειδικά στην επίθεση ενώ από τη μεριά τους οι «πράσινοι» ήταν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και όλα πήγαιναν κατ ευχήν για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους παίκτες του.

Στο δεύτερο μέρος οι «αιώνιοι» ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι όντας επικεντρωμένοι στο αμυντικό τους κομμάτι ενώ ενδεικτικό είναι ότι το επιμέρους σκορ ήταν 2-2 μετά από σχεδόν 3' αγώνα, γεγονός που ευνοούσε τους φιλοξενούμενους. Πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ματσιούλις με την πολύ καλή άμυνα που έπαιζε αλλά και τις βοήθειες που προσέφερε επιθετικά. Πρώτο εύστοχο τρίποντο του Ολυμπιακού ήταν στο 26', με τον Κόλινς να το πετυχαίνει και να μειώνει στους 10 (45-35). Από εκεί και πέρα ο Μαυροκεφαλίδης με 4 συνεχόμενους πόντους αλλά και σημαντική συνεισφορά στην άμυνα έκανε το σκορ 49-35. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και με ένα σερί 8-0 μετά από δύο τρίποντα του Λοτζέσκι, κατέβασαν τη διαφορά στους 6 (49-43) 3' πριν το τέλος της περιόδου. Τέλος σε αυτό το σερί έβαλαν οι Φώτσης και Διαμαντίδης, που με τρίποντα έκαναν το σκορ 55-43. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +12 (57-45) για τους «πράσινους», οι οποίοι έδειχναν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος με το επιμέρους σκορ να είναι 4-2 υπέρ του Ολυμπιακού, μετά από 3' παιχνιδιού. Στο 36.30' οι γηπεδούχοι έριξαν και πάλι τη διαφορά κάτω από τους 10 (59-51). Έπειτα ο Στεφάν Λάσμε χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, όμως ο Αλβέρτης τον κράτησε στο παρκέ και εκείνος τον δικαίωσε με δύο κρίσιμα σουτ που ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +12 για τον Παναθηναϊκό (63-51). Τελευταία προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού ώστε να διεκδικήσει κάτι από το ματς, έκανε ο Σλούκας, ο οποίος πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 66-58. Ακολούθησαν μια εύστοχη βολή του Πρίντεζη και δύο καλάθια του Ντάνστον ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός σε απόσταση βολής (66-63). Ο Τζέιμς Γκιστ έχασε δύο βολές και την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι υπέρ των «πρασίνων», αλλά ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον τελικό 10'' πριν τη λήξη. Ο Σλούκας ήταν αυτός που μείωσε στον πόντο (66-65) στα 9''. Ακολούθησε μία εύστοχη βολή από τον Λάσμε για να κάνει το 67-65 που ήταν και το τελικό σκορ καθώς ο Σπανούλης δεν κατάφερε να σκοράρει στα 2,5'' που απέμεναν. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε την υπερπολύτιμη νίκη που του ξαναέδωσε το πλεονέκτημα έδρας και την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα σε πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (4/6, 19.45).

Δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Σλούκας 11, Κόλινς 5, Σίμμονς 4, Λοτζέσκι 14, Πρίντεζης 11, Μάντζαρης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3, Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 5, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 9, Ράιτ

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Παναγιώτου

www.coppa.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *