ροή ειδήσεων

Η Ρόδος εν έτει 2019, Μέρος Γ’

Με ιδιαίτερη χαρά φθάσαμε, χωρίς καμία διόρθωση έως σήμερα, στο τρίτο από τα πέντε μέρη, με το οποίο σκιαγραφούμε τη Ρόδο, πέντε χρόνια μετά, μέγιστο χρονικό διάστημα...
υλοποίησης του προγράμματος που διανεμήθηκε από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών». Υπενθυμίζεται ότι, υπόψη πρόγραμμα εκτιμήθηκε θετικά από την πλειοψηφία του Ροδιακού λαού, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης, σημειώνεται και πάλι ότι: α/ επειδή το πρόγραμμα είναι μακροσκελές, έχει επιλεχθεί η κατάτμησή του β/ οι αριθμοί έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα, αφού το πρόγραμμα , δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι είναι αντιπροσωπευτικά, στο μέτρο του δυνατού, αφού δεν έχουν γίνει γνωστά, τα απαραίτητα δεδομένα για την ποσοτικοποίησή τους. Παράλληλα, θεωρώ ότι, η νέα δημοτική αρχή, θα προβεί, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, σε διορθώσεις – ελπίζω αυξάνοντας τους αριθμούς, συχνότητες, ποσότητες κλπ- του παρόντος κειμένου, προκειμένου να λάβουμε πλήρη γνώση, για το πότε ,πώς και με ποιους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους), θα θαυμάσουμε τη Ρόδο μας όπως μας έχει υποσχεθεί προγραμματικά.

Ενότητα ανάπτυξης: Υγεία, αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία

Η Ρόδος / στη Ρόδο θα:

α/ Έχει εν λειτουργία (16) κοινωνικά ιατρεία, (3) κοινωνικά φαρμακεία και κανένα κοινωνικό παντοπωλείο, δεδομένου ότι θα έχει εξαλειφθεί η ανάγκη σίτισης και στήριξης των συμπολιτών μας, έπειτα από την εξάλειψη της ανεργίας.

β/ Έχει αυξήσει κατά 35% τα άτομα που δέχονται της υπηρεσίες Βοήθεια στο Σπίτι (7% αύξηση ετησίως).

Επίσης, έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί κέντρο – ξενώνας αποθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης εσωτερική ή εξωτερική σε ΑΜΕΑ, δυναμικότητας 100 ατόμων.

Το κέντρο, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μέσα και μεθόδους της φυσικής αποθεραπείας. Έτσι η Ρόδος μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον 200 άτομα με το υπάρχον στα Κολύμπια.

Παράλληλα, λειτουργούν 4 κέντρα ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ και 2 γραφεία στήριξης, τα οποία παρέχουν τεχνογνωσία στα ΑΜΕΑ και στους συγγενείς τους, που έχουν την κύρια φροντίδα.

Έχει εκπαιδευτεί προσωπικό του Δήμου – 5 άτομα- στην νοηματική γλώσσα, καλύπτοντας την ανάγκη επικοινωνίας κωφών ατόμων , με τις δημοτικές αρχές.

Έχουν αυξηθεί οι Ομάδες στα τμήματα προστασίας Τρίτης Ηλικίας σε 16, με δράσεις σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

γ/ Έχουν συναφθεί συμβάσεις, για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ με: (1) Πέντε ιατρούς παθολόγους (2) πέντε ιατρούς καρδιολόγους (3) πέντε ιατρούς ορθοπεδικούς (4) τρεις δασκάλους χορωδίας και (5) έξι δασκάλους χορού.

δ/ Λειτουργούν 2 κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης – Βόρειας και Νότιας Ρόδου, που υποστηρίζονται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες κ.α

ε/ Λειτουργούν 10 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – από 7 το 20014- και 3 κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες (από 2 το 2014)

στ/ Έχουν μετεγκατασταθεί οι ΡΟΜΑ, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και έχουν ενσωματωθεί πλήρως, με την εκδήλωση κατάλληλων δράσεων, στην τοπική κοινωνία.

ζ/ Έχει γίνει περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος υγείας, στείρωση όπου απαιτήθηκε, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση , 500 αδέσποτων ζώων.

Επίσης, έχουν συγκροτηθεί 4 συνεργεία ανεύρεσης και εντοπισμού αδέσποτων ζώων και έχουν υλοποιηθεί δεκάδες δράσεις, σε σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Ενότητα ανάπτυξης: Συμμετοχική Δημοκρατία και Διαφάνεια, με ένα νέο μοντέλο διοίκησης

η/ Λαμβάνουν οι πολίτες, στα πλαίσια προαγωγής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ηλεκτρονικά, σχεδόν το σύνολο των εγγράφων που οφείλει να εκδίδει ο Δήμος, έχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά κάθε αίτησή τους.

θ/ Συμμετέχουν οι πολίτες στη διαμόρφωση των αποφάσεων του Δήμου, υποβάλλοντας σχετικές προτάσεις, οι οποίες δημοσιεύονται στον ιστοχώρο του Δήμου και σχολιάζονται, εμπεριστατωμένα , από αρμόδια υπηρεσιακά όργανα.

ι/ Έχει εξασφαλισθεί πλατιά, ανεμπόδιστη και αμφίδρομη πληροφόρηση μέσω διαδικτύου, γνωστοποιώντας μέσω αυτού την επίτευξη των στόχων του Δήμου, σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του, με συγκριτικά – ποσοτικοποιημένα στοιχεία με συχνότητα τριμήνου.



Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *