ροή ειδήσεων

ΣΟΚ !!! 37 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΦΑΓΕ Ο Δ.ΒΕΡΓΗΣ... ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ !!!

Σοκ προκαλεί υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα με «πρωταγωνιστή» τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή,...στον οποίο για την υπόθεση αυτή επιβλήθηκε με απόφαση κάθειρξη 37 ετών και έξι μηνών και μάλιστα χωρίς αναστολή. Μάλιστα, ο Δ. Βεργής δεν ήταν στο δικαστήριο την ώρα της εκφώνησης της απόφασης αλλά εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους του και ως εκ τούτου οι αρχές τον αναζητούν για την εκτέλεση της απόφασης με την οποία του επιβάλλεται κάθειρξη 37 ετών (σ.σ. εκτιτέα είναι τα 25 έτη) και παράλληλα πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Η καταδικαστική απόφαση για τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» ελήφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από ακροαματική διαδικασία, μετά το πέρας της οποίας οι δικαστές οδηγήθηκαν στην επιβολή της πολυετούς κάθειρξης στον Δ. Βεργή, στον οποίο αναγνώρισαν μόνο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Καταδικαστική ήταν όμως η ετυμηγορία του δικαστηρίου και για τους δυο συγκατηγορούμενους του Δ. Βεργή και συγκεκριμένα για τον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα και τον κ. Κατογιαννάκη. Στον Ν. Παπακώστα το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 14 ετών και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στο δεύτερο κατηγορούμενο οι δικαστές επέβαλλαν κάθειρξη 10 ετών και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» στους κ. κ. Παπακώστα και Κατογιαννάκη το δικαστήριο χορήγησε αναστολή. Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους άλλους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση και συγκεκριμένα τους Εμμ. Δρακάκη και κ. Βλάχο. Ο πρώτος είναι εφοριακός και και το επίδικο διάστημα στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής. Πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται.
Σύμφωνα με τη δικογραφία πρόκειται για καταπάτηση ακινήτων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.
Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.
protothema.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *