ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εικόνες που μαρτυρούν το βασανισμό τους - Άφησαν δεμένα τα γαϊδουράκια στους 38 βαθμούς Κελσίου!

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την φροντίδα των γαϊδουριών της Λίνδου, καθώς οι καταγγελίες για κακοποίηση και βασανισμό των ζώων... από ξένους και έλληνες επισκέπτες είναι καθημερινές.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε και το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» να στείλει εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου, με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των ζώων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προβούν στην αφαίρεση των γαϊδουριών.


ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγανάκτησης των επισκεπτών από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γαϊδουράκια είναι μία επιστολή η οποία στάλθηκε πριν μερικές ημέρες στο φιλοζωικό σωματείο ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Ο συντάκτης της ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι καθηγητής της Ελληνικής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο εξωτερικό, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, Θα ήθελα να προβώ σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διατηρούν τα ζώα τους ορισμένοι ονηλάτες που μεταφέρουν επισκέπτες στην Ακρόπολη Λίνδου. Επιστρέφοντας από επίσκεψή μου στην Ακρόπολη στις 18/6/14, αντίκρισα κάποια γαϊδουράκια δεμένα σε ένα χώρο έξω από τη Λίνδο, κοντά στο πάρκινγκ της παραλίας, περίπου στο ύψος της ανηφόρας που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.


ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
Τα ζώα – επτά ενήλικα (ανάμεσά τους ένα σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα μικρό- ήταν, κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεμένα κάτω απ’ τον ήλιο, σε θερμοκρασία 38ºC, χωρίς πρόσβαση σε σκιά, τροφή ή νερό. Αμέσως τους έδωσα το νερό που είχα μαζί μου και στη συνέχεια κουβάλησα επιπλέον γύρω στα 20 μπουκάλια νερό από κοντινό περίπτερο, για να τα ποτίσω.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στο Αστυνομικό τμήμα Λίνδου, στο Δήμαρχο Λίνδου, στο Τμήμα Κτηνιατρικής και Αλιείας του Δήμου Ρόδου και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Με εκτίμηση»

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/14 21:53

    κε δημαρχε και αστυνομικε διευθυντη τι δικαιολογιες εχετε να μας πειτε τωρα?ζητε σε αυτον τον τοπο ναι η οχι?θελετε τουρισμο και αμεσα χρηματα στις τσεπες σας αλλα δυστυχως δεν αξιζετε ουτε ενα ευρω γιατι δεν εχετε αξιοπρεπεια.την εχετε παρει απο τα καημενα τα γαιδουρακια απο τους πεινασμενους σκυλους που ειναι ανημπορα και κοκαλιασμενα διπλα απο τα σκουπιδια και απο τις σκορπιες πατημενες γατες η ψοφιες.βαλτε ποτιστρες και ταιστρες που επιβαλετε απο τον νομο.περιμενετε εμας απο την ροδο να ερχομαστε να τα κανουμε ολα αυτα?τα χρηματα τα εχετε τσεπωσει ηδη και μη ριχνετε καπνο δεξια και αριστερα.σας βλεπει ολος ολος ο κοσμος και εσεις δε βλεπετε τα ζωα που αργοπεθαινουν διπλα σας.πως θα σας φανει αν σας καταδικασουν για το θανατο τους?./αστεια βεβαια αφου ολοι σας ειστε γνωστοι και αλληλομιζονεστε.το συστημα σας ειναι σαπιο και για αυτο θα σαπιζουν αθωα ζωα παντα στη ροδο γενικα.με εμας τους λιγους ζωοφιλους θα γλιτωσουν πολυ λιγα.δεν εχετε παιδεια.μονο μαγκια πουλατε σε οποιον σας την λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/6/14 06:45

    Πιο πανω εχει μια αναρτηση σχετικα με ποινες και αλλες πιπες για αυτους που εχουν ζωα.Για να δουμε τωρα ποσο θα εφαρμοστουν αυτοι οι νομοι.Αν πιστευει κανεις οτι θα επιβληθει καμμια ποινη να σηκωσει το χερι του.Αν ομως το σκυλακι καποιας γιαγιουλας λερωσει καπου και δεν μπορεσει να το καθαρισει θα σηκωθουν ολοι σαν λυκοι να την φανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/14 21:03

    ειμαι ενας αγανακτησμενος πολιτης του χωριου αυτου.δυστυχως ειμουνα νεος και τωρα γερασα.ακουγωντας τον εκαστοτε δημαρχο η προεδρο του χωριου αυτου οτι θα συμμορφωσει του ονειλατες.κυριοι ειμαστε αξοιοι της μοιρας μας.που ειναι ο ΣΔΟΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να τους ελεγξει επιτελους αυτους τους αχρειους που τους εχουμε βιτρινα του χωριου μας.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΝΔΙΑΚΟΙ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/14 16:18

    Τα ζώα (με όλη τη σημασία της λέξης) είναι πιό συμπονετικά προς τα άλλα ζώα........ τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας για το ποιόν των ανθρώπων αυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *