ροή ειδήσεων

"Στέγνωσαν" οι Έλληνες: Το 40% αδυνατεί να αποπληρώσει και τη ρύθμιση οφειλών!

"Εκτός" ρύθμισης χρεών "βγαίνουν", λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που αναλογούν, οι 4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ...


Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% - 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών - τόσο της “νέας αρχής” όσο και της “πάγιας” - αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

“Εκτός ρύθμισης”, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία, έχουν βρεθεί από την έναρξη ισχύος των σχετικών “διευκολύνσεων”, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των δύο Ταμείων να προεξοφλούν ότι δεν θα κατορθώσουν να εισπράξουν τα έσοδα που είχαν υπολογίσει.

“Τα δεδομένα που έχουμε μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των ρυθμίσεων, επιβάλλουν την επανεξέταση του όλου πλαισίου” υπογραμμίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου. Ενα νέο ευνοϊκότερο διακανονισμό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες να καταβάλουν μικρότερες δόσεις, έχουν ζητήσει τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπό το βάρος και των ταμειακών ελλειμμάτων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *