ροή ειδήσεων

Μέσα σε ένα 48ωρο πέντε αυτοκτονίες



Την ώρα που εκατοντάδες Ελληνες έφευγαν για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οκτώ άνθρωποι έβαλαν ή προσπαθούσαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους! Δύο μητέρες σε Ρόδο και Θεσσαλονίκη,...
ένας νεαρός στην Κρήτη, ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη και ένας μεσήλικας στη Ροδόπη προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν - χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν- μία μαθήτρια στα Τρίκαλα, ένας στρατιώτης στη Θήβα και ένας άνδρας στην Καλαμάτα.

Στην πρώτη περίπτωση, 37χρονη μάνα δύο παιδιών έκανε βουτιά από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου της Ρόδου, στο μπαρ του οποίου εργαζόταν. Γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου πήγε στον 4ο όροφο, όπου υπάρχει αποθήκη καθαριστικών προϊόντων. Ανέβηκε στο υπερυψωμένο παράθυρο που υπάρχει στο δωμάτιο και έπεσε στο κενό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Λίγες ώρες νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή της 51χρονη μητέρα ενός παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Η άτυχη γυναίκα «βούτηξε» στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Με καραμπίνα αυτοκτόνησε ένας 23χρονος που τα τελευταία χρόνια διέμενε και εργαζόταν στην περιοχή Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου. Το βράδυ του Σαββάτου πήρε το όπλο στα χέρια του, το έστρεψε στον εαυτό του και πάτησε τη σκανδάλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έως και τις 31 Μαΐου του 2014 έχουν αυτοκτονήσει στην Κρήτη 60 άνθρωποι. Την ίδια μέρα, ένας 50χρονος ομογενής στις Σάπες Ροδόπης βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.

Τέλος, ένας ηλικιωμένος αποφάσισε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα στην αυλή του σπιτιού του στο Πετεινό Ξάνθης. Πριν από λίγους μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχη αυτοκτονία στα Μάγγανα (παραλιακός οικισμός της περιοχής), όπου ένας άλλος ηλικιωμένος είχε αυτοκτονήσει με καραμπίνα.

Απόπειρες

Δεν έλειψαν και οι απόπειρες... Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε ένας 57χρονος που αυτοπυρπολήθηκε στη δυτική παραλία της Καλαμάτας. Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον άτυχο άντρα ημίγυμνο να του φωνάζει: «Επειδή είμαι δειλός και θέλω να πεθάνω, αλλά δεν μπορώ, μήπως έχεις ένα πιστόλι; Θέλω να πεθάνω». Αναστατωμένος ο περαστικός ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε αυτοπυρποληθεί.

Στην Καλαμπάκα, 15χρονη μαθήτρια κατάπιε ποσότητα χαπιών και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Τρικάλων. Πιθανολογείται ότι στην πράξη αυτή την οδήγησε η ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος της!

Τέλος, στη Θήβα ένας στρατιώτης βρέθηκε λιπόθυμος στα ντους της Γ' Μοίρας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) του Πυροβολικού. Οπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, ο νεαρός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του.
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *