ροή ειδήσεων

"Παγώνουν" οι τραπεζικοί λογαριασμοί της AirFastTickets στην Ελλάδα...

...γράφει το emea.gr 

Την κίνηση όλων των λογαριασμών της AirFastTickets στην Ελλάδα, εκτός από... όποιο κομμάτι αφορά στην καταβολή πληρωμών προς την IATA, φέρεται να έχουν "παγώσει" οι τράπεζες που διαχειρίζονται την εκκαθάριση των πωλήσεων της εταιρείας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του EMEAgr που προέρχονται από την τραπεζική αγορά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "Σημειώνεται ότι η πληροφορία θεωρείται αξιόπιστη, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση του EMEAgr, στις τράπεζες που έχουν παγώσει τους λογαριασμούς της AirFastTickets βρίσκεται και τουλάχιστον μία από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρες.
Στελέχη της τραπεζικής αγοράς εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση σημαίνει ότι πλέον η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση σε σημαντικό μέρος των πωλήσεών της, όσων δηλαδή πραγματοποιούνται από τα ελληνικά γραφεία της εταιρείας.

Νωρίτερα σήμερα είχε δημοσιοποιηθεί στο διαδικτυακό μέσο Travel Weekly επιστολή της ένωσης αδειοδοτημένων εταιρειών διοργάνσης αεροπορικών ταξιδιών (ATOL) προς τα μέλη της να αποφεύγουν τις συναλλαγές με την AirFastTickets, καθώς επιβάτες κατήγγειλαν ότι έχασαν χρήματα όταν ακυρώθηκαν εισιτήρια που εκδόθηκαν μέσω της εταιρείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ένωση ζητά από τα μέλη της να επανεξετάσουν την πώληση εισιτηρίων προς την AirFastTickets, ενώ κάθε πώληση προς την εταιρεία γίνεται με προσωπικό ρίσκο του πωλητή.
Στελέχη της ταξιδιωτικής αγοράς με τους οποίους επικοινώνησε το EMEA.gr, αναφέρουν ότι τα 45 εκατ. ευρώ πωλήσεων που δεν έχει αποδώσει η AirFastTickets στην ΙΑΤΑ θα πρέπει να αποπληρωθούν στις 2 Ιουλίου, οπότε ανάλογα και με τις κινήσεις της εταιρείας - η οποία σε δημόσιες τοποθετήσεις της αναφέρει ότι είναι οικονομικά ισχυρή και μπορεί να αποπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις - θα φανεί το τελικό μέγεθος της όποιας ζημιάς μπορεί να προκύψει από την υπόθεση για τις αεροπορικές.
Από την πλευρά της η εταιρεία, σε δημόσιες τοποθετήσεις της, αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα καθυστερημένης αποπληρωμής της IATA, αλλά ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών για το ύψος των εγγυητικών επιστολών που πρέπει να καταβάλει μετά από ραγδαία άνοδο των πωλήσεων της (+2.000% τον Ιούνιο). Παρά την αναστολή της δυνατότητας έκδοσης εισιτηρίων από την ίδια, η AirFastTickets μπορεί να εξακολουθεί να μεταπωλεί εισιτήρια αγοράζοντάς τα από άλλα γραφεία, αυτός είναι και ο λόγος που τα sites της εταιρείας παραμένουν "ενεργά". Ωστόσο, στελέχη της ταξιδιωτικής αγοράς τονίζουν πως αυτή η πρακτική είτε θα αυξήσει τα κόστη της εταιρείας είτε θα πλήξει τις δυνατότητές της να προσφέρει εισιτήρια σε χαμηλές τιμές ή προσφορές".

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτούν όλα αυτά...
http://money-tourism.blogspot.gr/



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *