ροή ειδήσεων

Το λιώσιμο των πάγων δημιουργεί νέο γεωγραφικό άτλαντα

Με διαφορές η 10η έκδοση του παγκόσμιου άτλαντα ...


Σημαντικές διαφορές θα έχει η δέκατη έκδοση του παγκοσμίου άτλαντα του National Geographic σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις.
Την τεράστια διαφορά θα την δούμε...

στον χάρτη της Αρκτικής όπου τα στρώματα πάγου έχουν συρρικνωθεί απειλητικά. Από το 1970, οι πάγοι έχουν εξαφανιστεί σε ρυθμούς περίπου 12% ανά δεκαετία.
Σύμφωνα με το National Geographic, για πρώτη φορά οι δημιουργεί του χάρτη θα αλλάξουν τη γραφική αναπαράσταση του φύλλου πάγου της Αρκτικής.
Στους χάρτες θα δούμε δύο είδη πάγου: Τον πολυετή πάγο που θα εμφανίζεται στα λευκά και τον θαλάσσιο πάγο που λιώνει που θα απεικονίζεται ως μια γραμμή.
Την πρώτη πλήρη αξιολόγηση των μεταβολών που υπόκειται το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής παρουσίασε το βρετανικό Κέντρο Παρατηρήσεων των Πόλων και Μοντέλων χρησιμοποιώντας δεδομένα παρατηρήσεων του δορυφόρου CryoSat-2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά πέρα από τους διάφορους μύθους για τους πάγους της Ανταρκτικής: από το 2010 ως το 2013 κάθε χρόνο η Δυτική Ανταρκτική χάνει 134 γιγατόνους πάγου κατά μέσο όρο, η Ανατολική Ανταρκτική τρεις γιγατόνους και η Ανταρκτική Χερσόνησος 23 γιγατόνους.
Η συνολική απομείωση των πάγων ανέρχεται σε 159-160 γιγατόνους ετησίως.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *