ροή ειδήσεων

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εγγύηση...



Αποφυλακίζεται ίσως και εντός της ημέρας με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλει.... 500.000 ευρώ ως εγγύηση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος παρέμεινε για 19 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank παραπέμπεται σε δίκη για τις κατηγορίες της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπουλήματος βρώμικου χρήματος. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είχε παρέλθει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του παρέμεινε στον Κορυδαλλό, αφού αντιμετώπιζε και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με τοποθέτηση βόμβας μέσα σε γλάστρα που απεστάλη στο σπίτι του. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παραπέμπει σε δίκη και για αυτήν την κατηγορία, επιβάλλοντας του ωστόσο πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικά:
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα.
Υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου και της αστυνομικής ταυτότητάς του στο Αστυνομικό Τμήμα.
Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο.
Υποχρεωτική διανυκτέρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό στις 17 Δεκεμβρίου του 2012. Αρχικά είχε νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, αλλά μόλις πήρε εξιτήριο οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Τι αναφέρει το βούλευμα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του.



Πηγή: Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εγγύηση 500.000 ευρώ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/160559#ixzz35a1PfV4G

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *