ροή ειδήσεων

Ξηλώνει τον Καραμανλισμό από τη ΝΔ;

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός, εμφανίζει τρία αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, σε ότι αφορά τα στελέχη της ΝΔ που έπαυσε ή υπουργοποίησε ο κ. Σαμαράς:..
Πρώτον, η νέα κυβέρνηση δεν περιέχει Καραμανλικά στελέχη (πλην ενός υφυπουργού), Δεύτερον, εμφανίζονται αμετακίνητοι οι Μητσοτακικοί και Τρίτον, δεν περιέχει στελέχη που στήριξαν τον κ. Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη για την αρχηγία της ΝΔ εναντίον της κ. Μπακογιάννη, τα οποία και αυτά ήταν κυρίως Καραμανλικά στελέχη.
Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζεται στις δύο πολιτικές οικογένειες. Γιατί «ρίχτηκε» η μία και δεν πειράχτηκε η άλλη; Γιατί ξηλώνονται οι Καραμανλικοί από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
Αυτό δύο τινά μπορεί να σημαίνει: Είτε ξηλώνονται τώρα τα Καραμανλικά στελέχη από τη ΝΔ, για να ακολουθήσουν κάποιο μεταγενέστερο χρόνο και τα Μητσοτακικά στελέχη (ώστε τελικά να επικρατήσει στη ΝΔ ή στο νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί, νέα πολιτική ελίτ), είτε η κίνηση αυτή έχει να κάνει με φήμες περί προσέγγισης της Καραμανλικής πτέρυγας με ΣΥΡΙΖΑ, για ενδεχόμενη μελλοντική συγκυβέρνηση.
Πέτρος Χασάπης



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *