ροή ειδήσεων

Τα χρέη τον οδήγησαν στην αυτοκτονία

Κηδεύτηκε χθες Τετάρτη στο χωριό Καριανέικα Μεσσηνίας ο 71χρονος αγρότης, ο οποίος έδωσε... τέλος στη ζωή του την Τρίτη όταν κρεμάστηκε από μια ελιά, καθώς αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα χρέη που συσσωρεύονταν.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» μίλησε με τη δικηγόρο από την Καλαμάτα στην επιτροπή αλληλεγγύης της πόλης, Μαρία Βεργινάδη, η οποία βρέθηκε με τον αυτόχειρα την περασμένη εβδομάδα σε υποκατάστημα τράπεζας, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσχεση των χρημάτων του λογαριασμού του.
«Είχε ένα δάνειο που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια για καλλιέργειες και το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά. Η δόση ήταν κάπου 180 ευρώ τον μήνα. Το δάνειο δεν ήταν κόκκινο και αυτό βεβαιώθηκε από την τράπεζα», δηλώνει η δικηγόρος και συνεχίζει: «Για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει ακόμη η τράπεζα με το έτσι θέλω τράβηξε 3.300 ευρώ από τον λογαριασμό, αφήνοντας περίπου 80 ευρώ υπόλοιπο. Σε ερώτησή μου προς την υπάλληλο των δανείων γιατί έγινε αυτό, η απάντηση ήταν βρήκαμε χρήματα και τα πήραμε».

Η κ. Βεργινάδη τόνισε στην υπάλληλο πως η κίνηση αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική και ζήτησε την άμεση επιστροφή των χρημάτων, κάτι που έγινε την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή. Τα χρήματα ξαναμπήκαν στον λογαριασμό του αυτόχειρα.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο, πριν από δυο εβδομάδες η τράπεζα είχε ζητήσει από τον αυτόχειρα ανανέωση της σύμβασης του δανείου αλλά και την παρουσία εγγυητή σε αυτό, σκεπτόμενη προφανώς πως η ηλικία του δανειολήπτη είναι επίφοβη και πως με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να προφυλάξει τα συμφέροντά της.
Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι πως ο 71χρονος δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση των χρεών, που δεν αφορούσαν μόνο την τράπεζα αλλά και την εφορία, και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *