ροή ειδήσεων

Η Εκκλησία στα σκυλάδικα…

...που χορεύουν υπό τους ήχους του σκυλάδικου, με ή χωρίς..
τα στρινγκ και τις... οβραίικες ποδίτσες τους;;;;;;;;;;;

Η υποταγή της Αρχιεπισκοπής στο καθεστώς της Τρόικας φαίνεται δεν έχει όριο. Το 2009 είδαμε τη φωτογραφία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στο υπουργικό συμβούλιο σε πρώτο πλάνο με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Ραγκούση και τον Παπακωνσταντίνου λίγο πίσω.

Ήταν τότε που η προδοτική κυβέρνηση που έφερε την ξένη κατοχή της Τρόικα και Μνημονίων ανακοίνωνε το νομοσχέδιο-χαρά για τους δουλέμπορους, που μεταξύ άλλων έδινε ψήφο και δικαίωμα εκλογής στους λαθρομετανάστες, κάτι που στη συνέχεια καταρρίφτηκε από τη Δικαιοσύνη ως παράνομο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όμως χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς για να κάνει την Εκκλησία σφουγγαρίστρα της ξένης κατοχής.

Είπαμε τότε ότι ήταν ατόπημα του Ιερώνυμο αλλά ότι …
ήταν μία φορά μόνο. Τελικά φαίνεται ήταν μόνο η αρχή.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας (που διευθύνει ο περιβόητος κ. Κατσιάρας και έχει καταγγελθεί για ένα σωρό παρανομίες της εργατικής νομοθεσίας, κλπ και είναι στα δικαστήρια) ακούγεται διαφημιστικό σποτ για συναυλία της Εκκλησίας με σκυλάδικο μουσικό χαρακτήρα ή τελοσπάντων που δεν έχει καμμία σχέση με την παράδοση και τον εκκλησιαστικό χώρο.

Αντίθετα είναι από την υποκουλτούρα που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Πόση πνευματικότητα έχει κάποιος που οργανώνει συναυλία με σκυλοτράγουδα που αποβλακώνουν το κοινό άσχετα αν κάποιοι τα αρέσουν κάπως.

Τον Μάιο οι κριτές-υπεύθυνοι (ότι και να είναι) του προγράμματος The Voice που παίζει ο ANT1 επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο για να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στη συναυλία «Μια χώρα, Μια φωνή». Οι Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Μιχάλης Κουινέλης και Μελίνα Ασλανίδου συμμετέχουν στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου που γίνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤ1 για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα σίτισης απόρων και αστέγων Αθηνών της ΜΚΟ «Αποστολή». Αλήθεια, γιατί το ορθόδοξο «Αλληλεγγύη» το άλλαξαν στο προτεσταντικό «Αποστολή»; Συμμορφώθηκε η Αρχιεπισκοπή σε κάτι; Σε τι ενοχλούσε το «Αλληλεγγύη»;

Τέτοια μουσική από τα σώου του ANT1 και το life style που κολλάει σε αυτήν, είναι αυτό που έκανε τη νεολαία και πολλούς άλλους να αχρηστεύσουν το μυαλό τους και να ρουφάνε σαν σφουγγάρια ό,τι τους ξερνούσαν κανάλια σαν τον ANT1, MEGA, STAR κλπ. Ο Αρχιεπίσκοπος και τόσοι ιερείς και Μητροπολίτες κατηγορούν αυτά ακριβώς τα πράγματα που ο Αρχιεπίσκοπος τώρα πείστηκε να στείλει ορθόδοξους να τα λουστούν; Λίγη ντροπή;

Υπάρχει όμως και πιο εξοργιστικό. Ναι, να γίνει συναυλία και να την καλύψει ο ANT1 αφού είναι για τέτοιο σκοπό. Γιατί να μην κάνει ο Αρχιεπίσκοπος συναυλία παραδοσιακής μουσικής που είναι στη βάση της με εκκλησιαστικό υπόβαθρο και είναι πραγματικά μουσική με μελωδία; Γιατί να μην μεταδώσει ο ANT1 τέτοια συναυλία να ακούσει το ελληνικό κοινό κατευθείαν τις μουσικές ρίζες μας από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο μέχρι σήμερα. Γιατί να μην γίνει έτσι; Σε συνθήκες κρίσης το υγειές είναι να επιστρέφουμε στις ρίζες. Γιατί η Αρχιεπισκοπή μάς στέλνει στην αρρώστια που έπαιξε ρόλο στη σημερινή αρρωστημένη κατάσταση;

Το αστείο είναι ότι στο σποτάκι της διαφήμισης ακούγονται και τραγούδια των τεσσάρων καλλιτεχνών αλλά γενικά η μουσική που επιτρέπει ο διευθυντής του σταθμού στους παραγωγούς, σε καμμία περίπτωση δεν έχει σχέση με αυτό που ακούγεται στο σποτ. Ακόμη και η μουσική είναι άχρωμη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας και ο διευθυντής του φτάνει πέρα και από το άλλο άκρο στα σκυλάδικα, με τη συναυλία.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *