ροή ειδήσεων

Πιο επικίνδυνο το κινητό στην οδήγηση από ένα ποτήρι κρασί - Ποιοι παράγοντες και πόσο μειώνουν τις αντιδράσεις των οδηγών [λίστα]



Η οδήγηση υπό την επήρεια ..κινητού είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Οι αντιδράσεις του οδηγού που κρατά το κινητό του τηλέφωνο... παράλληλα με το τιμόνι είναι μειωμένες έως και 46%.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης απαγόρευση της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση και να καθιερωθούν άκρως τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα το κινητό επιβραδύνει τις αντιδράσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα.

Σε κανονικές συνθήκες ένας οδηγός, που είναι αφοσιωμένος στο δρόμο μπροστά του, αντιδρά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφοροποιημένη όταν μεσολαβεί ο παράγοντας του κινητού τηλεφώνου. Ο οδηγός που φοράει hands free έχει μειωμένες αντιδράσεις κατά 27%, εκείνος που στέλνει μήνυμα κατά 37%, ενώ όποιος κρατά στο χέρι το κινητό και μιλάει αντιδρά με καθυστέρηση 46%.



Ενδεικτικό είναι ότι η κατανάλωση αλκοόλ – μέσα στο επιτρεπτό όριο - μειώνει τις αντιδράσεις κατά 13%.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *