ροή ειδήσεων

Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο της Κω, πάνε Τουρκία

Δίχως καρδιολόγο έχει μείνει το νοσοκομείο της Κω, με αποτέλεσμα όποιος τουρίστας αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα να διακομίζεται στην Τουρκία....

Μάλιστα, το κενό προέκυψε τη χειρότερη δυνατή στιγμή, στην αρχή του καλοκαιριού, την περίοδο δηλαδή που αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού.

Πρόσφατα, ένας Σουηδός που έκανε διακοπές στην Κω μεταφέρθηκε στο Μποντρούμ της Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, καθώς ο μοναδικός γιατρός της ειδικότητας που υπηρετεί στην Καρδιολογική Κλινική της Κω, απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Για το ζήτημα αυτό, αλλά και την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στο νησί, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός. Στην επιστολή του, επικαλούμενος καταγγελίες πολιτών που έχουν φτάσει στο γραφείο του, αλλά και δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ο κ. Κρεμαστινός σημειώνει επίσης ότι γιατρός δεν υπάρχει ούτε στο αεροδρόμιο της Κω, παρότι από εκεί περνούν χιλιάδες τουρίστες.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν γιατροί στα νησιά, οι οποίοι παρά τη σειρά των νόμων που έχουμε ψηφίσει, βρίσκουν διάφορους τρόπους και προφάσεις για να μην υπηρετούν, είναι αμέσως να στείλετε πρόσθετους επικουρικούς γιατρούς στα μεγάλα νοσοκομεία Κω, Καλύμνου, Λέρου και Ρόδου, ούτως ώστε να μπορούν να διατεθούν ακόμα και στα ιατρεία των μικρών νησιών όταν δημιουργούνται αιφνιδίως κενά», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας αυτών των ελλείψεων κινδυνεύουν ζωές, αλλά και δυσφημίζεται η χώρα σχετικά με τον τρόπο που καλύπτεται η υγεία των ξένων τουριστών.
Πηγή: iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *