ροή ειδήσεων

Μετά τους Γερμανούς, έρχονται και οι Άγγλοι

Η Ελλάδα κερδίζει φέτος ξανά τις παραδοσιακές αγορές. Μετά την έκρηξη της ζήτησης που καταγράφουν τα γερμανικά πρακτορεία... και tour operators (2,8 εκατ. Γερμανοί εκτιμάται ότι θα έρθουν αυτή τη χρονιά από 2,3 εκατ. πέρσι), σειρά έχει το come back των Βρετανών τουριστών. Σύμφωνα με την εξέλιξη των προκρατήσεων που πραγματοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες, περίπου 2,3 εκατ. Άγγλοι θα προσγειωθούν σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο.

Η «επάνοδος» των Βρετανών τουριστών είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από πέρσι, καθώς τη χώρα επισκέφτηκαν 1,92 εκατ., αυξημένοι κατά 10% σε σύγκριση με το 2012. Η Βρετανία εξάλλου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών- πηρών για τον ελληνικό τουρισμό. Από τα βρετανικά αεροδρόμια αναμένεται συνολικά να ταξιδέψουν για τους ελληνικούς προορισμούς 2.755.358 ταξιδιώτες (αύξηση 17%).

Το ενδιαφέρον των τουριστών αναμένεται να συγκεντρώσουν εκ νέου η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, στο παιχνίδι όμως μπαίνουν δυναμικά, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, και λιγότερο γνωστοί προορισμοί, μεταξύ των η Θάσος, η Ικαρία, η Σκόπελος και η Αλόννησος, ειδικά για αυτούς που αναζητούν τη χαλάρωση. Τα σκήπτρα εντούτοις ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νησιά εξακολουθεί να κρατά η Σαντορίνη.

Τα αυξημένα ποσοστά κρατήσεων που καταγράφονται από τη βρετανική αγορά έχουν να κάνουν και με την ανταγωνιστικότητα των τιμών. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Omnibus για λογαριασμό των Βρετανικών Ταχυδρομείων αναφορικά με το κόστος των υπηρεσιών σε δημοφιλείς προορισμούς, η Ελλάδα συγκέντρωσε ποσοστό 61% θετικών ψήφων και κατατάχθηκε στην τρίτη θέση, μαζί με τα νησιά των Βαλεαρίδων και την Πορτογαλία. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Τουρκία, με ποσοστό 64% και τη δεύτερη η ηπειρωτική Ισπανία με 63%.

Το value-for-money παραμένει πρωταρχικός παράγοντας επιλογής προορισμού και τουριστικού πακέτου. Τα city- breaks και το μοντέλο «ήλιος- θάλασσα» θα προσελκύσουν ξανά το ενδιαφέρον των Βρετανών, ενώ άνοδος αναμένεται και στην κρουαζιέρα. Πάντως και η δαπάνη των επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί: όπως έδειξε η έκθεση «Travel Trends Report 2014» που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας οι Βρετανοί που σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα είναι κυρίως οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών (σε ποσοστό 29%), αλλά και αυτοί μεταξύ 55-64 χρόνων.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *