ροή ειδήσεων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Οι γυναίκες διαλέγουν... καριέρα και όχι οικογένεια γιατί

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι εκτρώσεις σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα...με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι νεαρές γυναίκες επιλέγουν να επενδύσουν χρόνο από τη ζωή τους στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας, παρά στην σύσταση μιας νέας οικογένειας.
Αυτό, φυσικά δεν σημαίνει ότι μια τέτοια σημαντική απόφαση για την υγεία και την ζωή μιας γυναίκας γενικότερα είναι πάντα αποκλειστικά δική της επιλογή. Πολλές φορές πρόκειται για μία από κοινού απόφαση του ζευγαριού που πάντως, ενισχύει την πεποίθηση ότι οι νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται οικονομικά να στηρίξουν μια νέα οικογένεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι εκτρώσεις στην Μ. Βρετανία σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών αυξήθηκαν κατά 20% από το 2003 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα εκτοξεύθηκαν από τις 36.018 εκτρώσεις στις 43.578 το 2013. Το 37% των γυναικών που έκαναν έκτρωση στη Μ. Βρετανία πέρυσι, αποδείχτηκε ότι είχε κάνει κι άλλη έκτρωση στο παρελθόν.
Συνολικά, το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων παρατηρήθηκε σε γυναίκες 22 ετών. Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν ότι στο 91% των περιπτώσεων η επέμβαση για έκτρωση γίνεται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης (πριν την 13η εβδομάδα)
Την ίδια, ωστόσο, διαπιστώνεται ότι ο ρυθμός εκτρώσεων έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 16 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι είναι πιο προσεκτικοί σε θέματα αντισύλληψης. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *