ροή ειδήσεων

Lufthansa: Εκλεισε 55 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

Σταθερή αύξηση της επιβατικής κίνησης καταγράφει ο γερμανικός αερομεταφορέας. Γιορτάζει τα 55 χρόνια παρουσίας... στην εγχώρια αγορά. Περισσότεροι από 800.000 επιβάτες το χρόνο ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα με την εταιρεία.

Ήταν 10 Μαΐου 1959 όταν αναχώρησε από τη Γερμανία το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό την Ελλάδα. Η πτήση με κωδικό LH294, πραγματοποιήθηκε με ελικοφόρο αεροσκάφος Vickers Viscount, το οποίο αναχώρησε από το Αμβούργο και, αφού πραγματοποίησε ενδιάμεσους σταθμούς στο Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, προσγειώθηκε στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας ένα πολύ μακρινό ταξίδι, αλλά όχι ασυνήθιστο δρομολόγιο για τη δεκαετία του 1950.

Φέτος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Lufthansa German Airlines συμπληρώνει 55 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα και ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο, είναι η συνέχιση της γεφύρωσης της Ελλάδας με την υφήλιο. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 800.000 επιβάτες επιλέγουν τον γερμανικό αεροπορικό όμιλο για το ταξίδι τους από και προς την Ελλάδα. Το 2013, ο αριθμός αυτός σημείωσε σημαντική αύξηση, καθώς ακόμη περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες και επιχειρηματίες ταξίδεψαν προς/από την Ελλάδα, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των επιβατών, κατά 10%.Συνολικά, το 2013 ο όμιλος Lufthansa μετέφερε περισσότερους από 104 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για το 2014 αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Η Lufthansa εξακολουθεί να αποτελεί αξιόπιστο συνεργάτη των τοπικών επιχειρήσεων, προσελκύοντας Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς ο Όμιλος, μαζί με τη Germanwings, πραγματοποιεί περισσότερα από 100 εβδομαδιαία απευθείας δρομολόγια από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και άλλα μέρη της Ελλάδας προς τη Γερμανία. Παράλληλα, η Lufthansa, μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρίες SWISS, Austrian Airlines και Brussels Airlines, μέσω των κόμβων τους στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και τις Βρυξέλλες, εξυπηρετούν από κοινού περισσότερους από 285 προορισμούς σε 102 χώρες σε 4 ηπείρους.

Άλλη μια κινητήρια δύναμη στη μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της Lufthansa και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, στον τομέα των επιβατικών αερομεταφορών, είναι το μεγάλο μερίδιο των ναυτικών εισιτηρίων. Το 2013, το μερίδιο πωλήσεων ναυτικών εισιτηρίων της Lufthansa από την Ελλάδα και την Κύπρο αντιστοιχούσε στο 20% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης της Lufthansa.

"Από την έναρξη των πτήσεων προς την Ελλάδα, τη δεκαετία του 1950, το πτητικό μας έργο έχει εξελιχθεί με εξαιρετική επιτυχία. Η αύξηση που σημειώθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακή,ενώ προσβλέπουμε σε ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη των πωλήσεων. H Lufthansa διαβεβαιώνει τους Έλληνες επιβάτες, που παραμένουν πιστοί στον Όμιλό μας για περισσότερο από 50 χρόνια, ότι θα βελτιώνει καθημερινά τις υπηρεσίες για τις οποίες φημίζεται και θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους με απόλυτη άνεση και ευκολία“, δήλωσε ο Harro Julius Petersen, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου.

Πέραν της διεύρυνσης του δικτύου δρομολογίων στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, η Lufthansa έχει δεσμευτεί να επενδύει 1 εκατομμύριο ευρώ καθημερινά έως το 2015, για τη βελτίωση των υπηρεσιών τόσο εντός των αεροσκαφών της όσο και επί εδάφους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *