ροή ειδήσεων

Αυτοκίνητα made in Greece στο μουσείο αυτοκινήτου





Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική έκθεση ξεκινά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33- 35 και Γ΄Σεπτεμβρίου 74-78, Αθήνα) η οποία ονομάζεται Made by Hellas....


H έκθεση «Made by Hellas» διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από μια ιδέα του ιδρυτή του μουσείου Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη. Στην σχετική έκθεση παρουσιάζονται αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα στα οποία σημαντικοί Έλληνες συνέβαλλαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη δημιουργία τους.



Έτσι λοιπόν στα εκθεμάτα περιλαμβάνονται μηχανισμοί της αρχαιότητας που εφαρμόστηκαν στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο του 1920 κατασκευής Θεολόγου, αυτοκίνητα που συναρμολογήθηκαν στην Έλλαδα την περίοδο του μεσοπολέμου, τα MORRIS MINOR και τα πασίγνωστα MΙΝΙ του πατέρα του σύγχρονου αστικού αυτοκινήτου, Αλέκου Ισιγόνη, ελαφρά πολιτικά και στρατιωτικά φορτηγά παραγωγής που κορυφώθηκε μετά την πρώτη πετρελαική κρίση, ανάμεσα τους τα θρυλικά PONY, ZEBRA, FARMOBIL και FARMA σχεδιασμένο από τον Γιώργο Μιχαήλ, τα τρίτροχα ALTA, ATTICA, TONACO και ΜΕΒΕΑ, το πρωτότυπο του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο ενός όγκου (monospace) σχεδιασμένο από τον Αντώνη Βολάνη, το NISSAN SUNNY συναρμολογημένο στο Βόλο από την ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.
Στα πιο σύγχρονα περιλαμβάνονται γνωστά επιτυχημένα μοντέλα Ελλήνων σχεδιαστών όπως το τριθέσιο MATRA MURENA, FIAT BARCHETTA, AUDI A3, αλλά και επιχειρηματιών που βοήθησαν εξωτικούς οίκους να επιβιώσουν όπως ο Πέτρος Λιβανός και η ASTON MARTIN LAGONDA, Επίσης, περιλαμβάνονται ελληνικές ιστορικές αναπαραγωγές, όπως συμβαίνει με τις θρυλικές PORSCHE το ’50 από την Replicar του Θανάση Μητσοκάπα στην Κατερίνη.




Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν τα μοντέλα του αύριο, όπως το παραμετρικό σασί του Δημήτρη Χατζηκακίδη, το Smart Jeep του Παύλου Κεραμπού, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τύπου Formula και οικονομίας του Ε.Μ.Π. και των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου, Πατρών και Κρήτης, και τα 3 πρωτότυπα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ που συμπληρώνονται από το μοναδικό ΚΟΡΡΕΣ P4 το αυτοκίνητο παραγωγής και την πολύ ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα του. Όσα περιγράφονται παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιτευχθεί η πληρότητά της, το 50% των εκθεμάτων έχουν προσφερθεί από άλλα Μουσεία, όπως το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ιδιώτες. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 30 Ιουνίου 2014και είναι ένας ύμνος στην Ελληνική δημιουργικότητα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *