ροή ειδήσεων

Tα γερμανικά ΜΜΕ θάβουν το ποδόσφαιρο της Εθνικής μας



«Η Ελλάδα έπαιξε και στο 0-0 με την Ιαπωνία αντιαισθητικό ποδόσφαιρο» παρατηρεί το Der Spiegel ....
στην ανάλυση του δεύτερου ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


«Παρόλα αυτά ο "μινιμαλιστής“ του Μουντιάλ πιστεύει ότι θα προκριθεί στους 16», επισημαίνει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. Στην εν λόγω ανάλυση υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας χρειάζεται μία νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, μόνο με 1-0, και ταυτόχρονη ήττα της Ιαπωνίας από την Κολομβία για να περάσει στον επόμενο γύρο.
«Οι Έλληνες είναι οι βασιλιάδες του ποδοσφαίρου χωρίς γκολ», αναφέρει το δημοσίευμα για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην παράδοση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προκρίνεται παίζοντας άσχημο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας ελάχιστα τέρματα. «Ωστόσο, δεν είναι ωραίο να βλέπει κανείς ένα ποδόσφαιρο που στηρίζεται σε αυτή την φιλοσοφία», παρατηρεί το Der Spiegel, προσθέτοντας: «Ήταν ένα άθλιος ποδοσφαιρικός αγώνας».
«Η Ελλάδα έδινε για πολλή ώρα την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται να επιτύχει τέρματα», ενώ οι Ιάπωνες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. «Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν αμήχανοι έναντι μιας ισχυρής άμυνας γύρω από τον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο), τον αμυντικό της Ντόρμουντ», υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα.
«Έβλεπαν τους Ιάπωνες από μακριά»

Oι έλληνες έπαιζαν από το 37ο λεπτό με έναν παίκτη λιγότερο
«Στην μονομαχία των χαμένων της πρεμιέρας, Ιαπωνία και Ελλάδα παρουσίασαν ένα κακό παιγνίδι και οι οπαδοί προτίμησαν να περάσουν την ώρα τους στο κυλικείο», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σχολιάζοντας την χθεσινή αναμέτρηση. «Η ισοπαλία χωρίς τέρματα δεν βοηθά καμία από τις δύο ομάδες. Μόνο ο αντίπαλός τους, η Κολομβία αντλεί οφέλη» προσθέτει η εφημερίδα, υπενθυμίζοντας σε άλλο σημείο τον καυγά μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και του Γιώργου Τζαβέλα κατά την προπόνηση μετά από την ήττα με 3-0 από την Κολομβία. «Η επέμβαση των συμπαικτών τους απέτρεψε το να πιαστούν στα χέρια οι δύο ποδοσφαιριστές. Ο Μανιάτης ήθελε να φύγει και πάλι εκλήθησαν οι συμπαίκτες του να τον συνετίσουν», γράφει η Süddeutsche Zeitung περιγράφοντας την ανάπτυξη του ελληνικού παιγνιδιού: «Ο Μανιάτης ξεκίνησε στο κέντρο ως μέρος μιας κατ` αρχήν άτολμης ελληνικής ενδεκάδας, από την οποία έλειπε η αγωνιστικότητα. Έβλεπαν τους Ιάπωνες από μακριά, όταν οι τελευταίοι αντήλλασσαν πάσες. Άφησαν το κέντρο του γηπέδου στους αντιπάλους τους, τους οποίους μάρκαραν στα 16 μέτρα. Πολλές φορές ξεχνούσαν ακόμη κι αυτό.
Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αποβολή του Κατσουράνη και οι αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει ο Σάντος είχαν ως συνέπεια να τολμούν περισσότερο οι Έλληνες να προωθηθούν.

H Ελλάδα αμυνόταν ανηλεώς

Η Ιαπωνία ήλεγχε το παιγνίδι
Παρόμοιες είναι και οι επισημάνσεις του Focus για το χθεσινό παιγνίδι. «Η Ιαπωνία ήλεγχε το παιγνίδι και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε ωστόσο να εξαργυρώσει σε γκολ την υπεροχή της. Αντίθετα, η Ελλάδα αμυνόταν ανηλεώς. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να εκπλήσσει, με δεδομένο ότι οι έλληνες έπαιζαν από το 37ο λεπτό με έναν παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κατσουράνης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα».
Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/6/14 12:11

    EXOUN DIKEO ELPIZO NA FAME KAMIA PENTARA NA VALOUME MIALO AFOU VAZI TOUS KOLOGEROUS MESA IMASTE KATA MESO ORO 32 XRONON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/14 17:42

    Γιατί άδικο έχουν.... Μακάρι να νικήσει η Ακτή και να φύγει το ρεζίλι απο τον θεσμό καθώς ρίχνει το επίπεδο του Μουντιάλ κατα πολύ.... Να μάθουν μπάλα και μετά να τους υποστηρίξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/14 09:36

    Να πατέ να παίξετε εσείς οι ξερόλες !!! που πάντα όλοι οι κακοπροαίρετοι δεν χάνετε την ευκαιρία να τους κράζετε !! λες και δεν μετρά η προσπάθεια και ένα μπράβο που βρίσκονται στη Βραζιλία !! και όσον αφορά για τον κύριο γερμανό όλα αυτά που λέει είναι πραγματικά ο φόβος που έχει μέσα του μην τυχόν περάσουμε εμείς οι άμπαλοι κατά την γνώμη του.
    Ααααα… και όταν μπει το γκολ …… μην πανηγυρίσετε εσείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/14 21:43

      Είσαι εθνικιστής μέχρι αηδίας.... Εμείς λέμε την αλήθεια... Εσύ και σκατά να δείς με την φανέλα της εθνικής θα υποστηρίξεις τα σκατά.... Αφού οι άνθρωποι είναι τουρίστες και είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει κάνει τίποτα για να κρατήσει έστω την τηλεθέαση... ΕΛΛΗΝΑΡΑ Ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ (Ναι βρισιά είναι το πιάσες....)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *