ροή ειδήσεων

Βάσεις 2014: Στα ύψη οι βάσεις για τις περιζήτητες σχολές - Οι τάσεις σε όλα τα πεδία

Για να μπει κάποιος στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθήνας, θα πρέπει να έχει περισσότερα από 19.000 μόρια, σε σχέση με το 18.916 της περσινής χρονιάς....

Δεν είναι όμως μόνο η Ιατρική περιζήτητη σχολή όπου οι βάσεις θα πάρουν τον... ανήφορο. Στον ίδιο δρόμο να κινηθούν και σχολές όπως των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η οποία θα πλησιάσει τις 19.000 μονάδες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών, φέτος οι μαθητές τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό των αριστούχων με βαθμό πάνω από 18 σχεδόν διπλασιάστηκε.

Αντίθετα, μειώθηκε (23.896 έναντι 28.645 πέρυσι) ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από 10. Και αυτό αναμένεται να ανεβάσει τις βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ.
Η Ιατρική θα ξεπεράσει τις 19.000 μόρια για πρώτη φορά από το 2002
Όπως γράφει Το Έθνος, φέτος θα υπάρξουν βάσεις δυο ταχυτήτων, όχι μόνο γιατί φέτος αυξήθηκαν οι αριστούχοι αλλά και γιατί μειώθηκαν οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές.

Εκτός από τις Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές που θα σημειώσουν άνοδο, μεγάλη πτώση αναμένεται στις οικονομικές σχολές του πέμπτου πεδίου και μικρότερη στα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ (Φυσικοθεραπείας, Μαιευτικής). Οριακές αυξομειώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται σε περιζήτητες σχολές του πρώτου πεδίου (Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), ενώ συγκρατημένη θα είναι η άνοδος στο δεύτερο πεδίου και τις φυσικομαθηματικές σχολές.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *