ροή ειδήσεων

Συνέλαβαν 6 διακινητές μεταναστών στα Δωδεκάνησα

Μέσα σε μία ακυβέρνητη θαλαμηγό εντοπίστηκαν 195 μετανάστες συνολικά...


Μέσα σε μία ακυβέρνητη θαλαμηγό εντοπίστηκαν από τους άξιους λιμενικούς που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, 136 μετανάστες, οι οποίοι και διασώθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι φερόμενοι ως διακινητές τους, τέσσερις στον αριθμό, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και ένας Ιρανός, διώκονται για τη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι συνολικά τέσσερις φερόμενοι ως διακινητές των 136 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ανοιχτά της Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και ένας Ιρανός, ηλικίας 48, 27, 33 και 26 ετών, βαρύνονται για τη διάπραξη του αδικήματος της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας, κατά συρροή και με κίνδυνο για τους μεταφερόμενους.

Οι παράνομοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιουνίου 2014, μέσα σε ακυβέρνητη θαλαμηγό στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, η οποία εξέπεμψε σήμα κινδύνου, με αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση των λιμενικών. Η διάσωση των λαθρομεταναστών έγινε υπό αντίξοες συνθήκες, αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφθαναν τα 7 μποφόρ.

Απόβαση στη Λέρο

Προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Λέρου ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου, το οποίο είχε αποβιβάσει 23 αλλοδαπούς στη βραχώδη ακτή της περιοχής ‘’ΖΥΜΗ’’. Στο σημείο κατέπλευσαν άμεσα, πλωτό ναυαγοσωστικό, το Α/Ψ ‘’ΑΡΕ’’ Τ.Λ. 100 με επιβαίνοντες στελέχη του λιμενικού, καθώς και το Α/Κ ‘’ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’ Ν.Λ. 100, όπου εντόπισαν το Ι/Φ με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τους 23 αλλοδαπούς στη ξηρά.

Με τη συνδρομή των ανωτέρω ιδιωτικών σκαφών, πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση των αλλοδαπών στο πλωτό ναυαγοσωστικό οι οποίοι μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Λακκίου, όπου συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες στο Ι/Φ, ηλικίας 29 και 23 ετών ως διακινητές, οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες, ενώ δέκα ανήλικοι δεν συνελήφθησαν.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Λακκίου συνοδευόμενο από το πλωτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στο μεταξύ, επίσης την Τρίτη 1 Ιουλίου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 36 μετανάστες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγαθονησίου.

Κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών και η οποία είχε αρχίσει να παίρνει κλίση λόγω εισροής υδάτων σε αυτήν.

Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν άμεσα από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν, επειδή στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *