ροή ειδήσεων

Ρόδος: Σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση υπό τον Μ.Βαρβιτσιώτη

Ευρεία σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο υπό τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη... με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων παράνομων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου, θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς περιστατικά αποβίβασης μεταναστών, τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά, σημειώνονται σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η Ελλάδα και τα σύνορά της δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Τόνισε ωστόσο ότι «πρέπει και να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών, που πολλές φορές είναι πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση» σημειώνοντας ότι «η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, για παράδειγμα, δημιούργησε ένα πρόσθετο κύμα προσφύγων που αναζητά διαρκώς τρόπο να έλθει στη χώρα μας».

Οι φορείς του νησιού, από την πλευρά τους, επισήμαναν την κρισιμότητα του ζητήματος για τον τόπο, αλλά και την τουριστική του εικόνα. Παράλληλα, εξέφρασαν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την κράτηση των ανθρώπων αυτών, τον χρόνο και την τοποθεσία που θα επιλεγεί να τους φιλοξενήσει.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η στελέχωση του λιμενικού και της αστυνομίας στην περιοχή, καθώς «η παράνομη μετανάστευση έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις», ενώ αναφέρθηκε στην επείγουσα μορφή που έχει η διαμόρφωση ενός κατάλληλου χώρου για την προσωρινή υποδοχή των μεταναστών αυτών για τις πρώτες ώρες.

Κλείνοντας, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των αρμόδιων Αρχών, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Επίσης, συμφώνησαν όλοι στην αναγκαιότητα εξεύρεσης χώρου από την τοπική κοινωνία, ο οποίος θα στεγάζει προσωρινά τους παράτυπους μετανάστες για τις πρώτες ώρες κράτησής τους, «ώστε και να διασφαλίζονται οι ανθρώπινες συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά και να σταματήσει να πλήττεται η τουριστική εικόνα της περιοχής από τη σημερινή κατάσταση».

Σημειώνεται πως για το ίδιο θέμα, υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες έντονες διαμαρτυρίες από τις ενώσεις αστυνομικών και λιμενικών που ζητούν αφενός να παρθούν μέτρα και αφετέρου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες σε όλα τα νησιά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *