ροή ειδήσεων

Ασυνείδητοι κυνηγοί εκτέλεσαν μοναδικά ελάφια στη Ρόδο

Εμφανή σημάδια από σκάγια κυνηγετικού όπλου φέρουν τα κέρατα των δύο αρσενικών πλατωνιών, τα κεφάλια των οποίων... εντοπίστηκαν σε σπίτι μετά από έφοδο ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου της Ρόδου την Κυριακή.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών συντείνουν στο ότι τουλάχιστον δύο ή τρεις ασυνείδητοι κυνηγοί με καραμπίνες και πιθανώς «εννιάβολα» φυσίγγια έστησαν ενέδρα στα άτυχα ζώα, όπως αναφέρει η τοπική Ροδιακή.

Κτηνίατρος πρόκειται να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο θανάτου, με τις εκτιμήσεις να θέλουν να επήλθε πριν από πέντε ως δέκα ημέρες.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.

Μοναδικό στο είδος του

Η Ρόδος είναι το τελευταίο νησί της Μεσογείου που διατηρεί αρχαίο πληθυσμό πλατωνιού, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα από το Δασαρχείο.

Ο πληθυσμός πλατωνιού της Ρόδου έχει ουσιαστικές διαφορές και από αυτόν της Μικράς Ασίας, με τον οποίο είναι φαινοτυπικά όμοιος. Μάλιστα, συγκριτικές αναλύσεις mtDNA, που έγιναν σε διάφορους πληθυσμούςπλατωνιού απεικονίζουν ξεκάθαρα τη διαφοροποίηση του πληθυσμού της Ρόδου, από τους άλλους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Αποτελεί έτσι αναμφίβολα ένα πολύ εντυπωσιακό στοιχείο, ενδεικτικό της μοναδικότητας του πληθυσμού του νησιού της Ρόδου.

Πηγή: ethnos.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/7/14 23:16

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΥΠΑΕΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΛΑΦΙΑ ΚΛΕΒΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΓΑΚΙ ΜΙΚΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ...ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟς ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ..ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ , ΣΥΝ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ....5 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΑΙ...ΜΑΛΟΝ ΟΙ ΕΛΕΝΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ....ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ....ΓΙΑ ΚΟΥΝΗΘΗΤΕ ΛΙΓΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/7/14 01:13

    ...φίλε πες το όνομα του δημόσια... Μην κολλάς. Να μάθουμε και εμείς ποιός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/14 13:35

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΚΟΛΑΩ ΑΠΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΑΙΤ...ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΚΑΡΟΤΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ.ΜΟΝΙΜΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ...ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....ΕΧΕΙ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .....ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/7/14 22:01



    Πηγή : Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη για πιθανή σφαγή ελαφιών ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ....ΓΙΑ ΕΛΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΟΡΤΑ.....ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ...ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ......ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ....ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΑΦΙΑ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ..ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.....ΙΣΩΣ ΕΚΠΛΑΓΗΤΕ.....ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ .....ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *