ροή ειδήσεων

Από τα μεσάνυχτα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα - Οδηγίες στους καταναλωτές τι να προσέξουν

- Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να παίξει το χαρτί της επιστράτευσης για τους απεργούς
- Η ΔΕΔΔΗΕ ζητά να μην χρησιμοποιούν οι καταναλωτές ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής
- Ζητούν άτομα με μηχανική υποστήριξη να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο νοσοκομείο
- Επίσης ζητούν να αποσυνδέσουν οι πολίτες τις ηλεκτρικές τους συσκευές...

Στη χειρότερη στιγμή του καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και με τη χώρα να γεμίζει με εκατομμύρια τουρίστες, θα αρχίσουν οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι διακοπές ρεύματος θα αρχίσουν από απόψε τα μεσάνυχτα προς Πέμπτη και πιθανότατα θα υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές, λόγω και της πιθανής μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Η ΔΕΔΔΗΕ δεν αναφέρει ούτε τον πιθανό χρονικό διάστημα που θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, αλλά σημειώνει μόνο πως θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές.

Από τις διακοπές ρεύματος εξαιρούνται οι κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετπούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου όπως τα νοσοκομεία.
Με αφορμή λοιπόν τις πιθανές διακοπές ρεύματος η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές επίσης δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

Ειδικότερα για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *