ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αρχαιοκάπηλος έβρισε αστυνομικούς και έγινε... καπνός

Η έρευνα για τη σύλληψή του βρίσκεται σε εξέλιξη...

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε αρχαιολόγους που θα τα χρονολογήσουν και εξετάζουν την προέλευσή τουςΔεν πρόλαβαν ούτε να πλησιάσουν οι άνδρες του αστυνομικού σταθμού Λίνδου στη Ρόδο τον 32χρονο Βρετανό για τον οποίο είχαν δεχθεί καταγγελία ότι είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα. Μόλις τους είδε, τους… έβρισε και τράπηκε σε φυγή καταφέρνοντας να εξαφανιστεί.

Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, απέδειξε ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη. Συνολικά, βρέθηκαν ένα αρχαίο σπαθί με λάμα μήκους 53 εκατοστών, ένα αρχαίο κυρτό μαχαίρι με λάμα μήκους 15 εκατοστών σε θήκη και με ζώνη, ένας πίνακας που περιείχε τρία αρχαία ξιφίδια από ορείχαλκο με ετικέτα με λάμες μήκους 20 εκατοστών, ένας πίνακας που περιείχε ένα αρχαίο μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκατοστών μαζί με θήκη και δύο ράβδους ακονίσματος και ένα αγαλματίδιο.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε αρχαιολόγους που θα τα χρονολογήσουν και εξετάζουν την προέλευσή τους. Σε βάρος του Βρετανού που κατοικεί μόνιμα στη Λίνδο σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απείθεια, οπλοκατοχή και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα για τη σύλληψή του βρίσκεται σε εξέλιξη.
protothema.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *