ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Καμπανάκι» των φορέων για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

Στιγμιότυπο από περισυλλογή μεταναστών στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα...

Σύσκεψη αρμόδιων φορέων με θέμα «Μετατόπιση της παράνομης μετανάστευσης στα νησιά μας-αντίκτυπος στην Τοπική Κοινωνία-Υποστελέχωση Υπηρεσιών Αστυνομίας-Λιμενικού» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρόδο με πρωτοβουλία των τοπικών νεώσεων αστυνομικών και λιμενικών.

Είχε προηγηθεί κινητοποίησή τους το πρωί της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθημερινές συλλήψεις μεταναστών σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δικαστικών αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών και των λιμενικών ζήτησαν να υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και παράλληλα να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα με την παρατεταμένη κράτηση των μεταναστών προτείνοντας να επισπεύδονται οι διαδικασίες για να μεταφέρονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ή σε άλλους προβλεπόμενους χώρους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν κατά τις τοποθετήσεις τους πως θα κινήσουν τις διαδικασίες για την επίλυση των αιτημάτων των ενστόλων.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου κατέθεσε την Παρασκευή μέσω δικηγόρου αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδο κυρίως για τα θέματα του ωραρίου εργασίας και της υποστελέχωσης, ζητήματα για τα οποία πρόσφατα όπως λένε ενημέρωσαν τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *