ροή ειδήσεων

Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε...
μεγάλες ποσότητες στα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.


Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει αυτές τις διατροφικές ομάδες, πιθανώς καλύπτετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

Πώς θα καταλάβετε όμως ότι σας λείπουν οι αναγκαίες ποσότητες φυτικών ινών; Τρία είναι τα κυριότηερα σημάδια που θα σας καθοδηγήσουν.

1. Πεινάτε λίγο μετά από ένα γεύμα: Οι φυτικές ίνες μεταβολίζονται με πολύ αργό ρυθμό, γι' αυτό και κρατούν μακριά την πείνα και τις λιγούρες για περισσότερες ώρες. Εάν το τελευταίο σας γεύμα ήταν πλούσιο σε σάκχαρα και υδατάνθρακες, χωρίς να περιλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες φυτικών ινών, είναι πολύ πιθανό να αρχίσετε και πάλι να πεινάτε μετά από 45 λεπτά ή 1 ώρα.

2. Έχετε υψηλή χοληστερόλη: Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ του δείκτη της χοληστερόλης και της κατανάλωσης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, επειδή όταν τα μόρια της χοληστερόλης απομακρύνονται από το σώμα όταν μεταβολίζονται. Εάν δεν καταναλώνουμε αρκετές φυτικές ίνες, ο οργανισμός αδυνατεί να απαλλαγεί από αυτά τα βλαβερά μόρια.

3. Έχετε γαστρεντερικά προβλήματα: Ένα ολοφάνερο σύμπτωμα της έλλειψης φυτικών ινών είναι η δυσκοιλιότητα. Ακόμη κι αν το σύμπτωμα είναι ήπιο, θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε καθημερινά.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *