επικαιρότητα

Δείτε τι θα πάθετε αν συνεχίσετε να τρώτε τα νύχια σας...

Όσοι τρώνε τα νύχια τους, γνωρίζουν ότι αυτή η συνήθεια μόνο καλή δεν είναι. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να σταματήσουν....
να τρώνε τα νύχια τους, γιατί η συνήθεια αυτή σχετίζεται με το άγχος και το στρες...

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργηθούν από την ονυχοφαγία, ενώ οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τώρα έναν άλλο πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Ο Richard Scher, ειδικός στις διαταραχές ονύχων από το Weill Cornell Medical College και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Δερματολογίας, αναφέρει ότι τα νύχια μας «φιλοξενούν» όλων των ειδών τα μικρόβια, και ιδιαίτερα μια οικογένεια βακτηρίων, με την επιστημονική ονομασία enterobacteriaceae, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά που προκαλούν σαλμονέλα και E. coli.

Όταν τρώει κανείς τα νύχια του, τα βακτήρια αυτά μεταφέρονται από το στόμα στο έντερο, όπου μπορεί να προκαλέσουν γαστρο-εντερικές λοιμώξεις, οι οποίες οδηγούν σε διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων HPV, αφού ο ιός κρύβεται και στα δάχτυλα και μπορεί έτσι να μεταδοθεί στο στόμα και τα χείλη!

Επιπλέον, οι κίνδυνοι από το δάγκωμα των νυχιών επεκτείνονται και στα δόντια, ενώ όσοι τρώνε τα νύχια τους συχνά υποφέρουν από υψηλότερα ποσοστά ουλίτιδας και άλλων στοματικών μολύνσεων.

Η πιο συνηθισμένη μόλυνση που εμφανίζουν όσοι τρώνε τα νύχια τους είναι η παρωνυχία.

Οποιαδήποτε οπή ή εκδορά στο δέρμα γύρω από τα δάχτυλα επιτρέπει την είσοδο των βακτηρίων μέσα στον οργανισμό. Στη συνέχεια προκαλείται πρήξιμο, ερυθρότητα και πύον γύρω και κάτω από το νύχι, το οποίο πρέπει να αποστραγγιστεί χειρουργικά και να χορηγηθούν αντιβιοτικά ή αντιμυκητιασικοί παράγοντες.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά