ροή ειδήσεων

Ο Ελληνοαυστραλός που κατέκτησε με την κάμερά του την Αυστραλία


Θεωρείται ο καλύτερος φωτογράφος στο Νότιο ημισφαίριο, αποτελεί ιδρυτικό μέλος... και τον μοναδικό Αυστραλό της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας και έχει αποσπάσει επανειλημμένως διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ αυτών και το βραβείο για την καλύτερη αθλητική φωτογραφία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής Delly Carr ή Παντελή Καραγιάννη, ο οποίος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που επέλεξαν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα. Και όπως προκύπτει μετά από 25 χρόνια ενασχόλησης με την αθλητική φωτογραφία, το… πείραμα πέτυχε!

Ο πατέρας του ήταν αυτός που του χάρισε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή στην ηλικία των εφτά ετών. Ήταν μια μικρή πλαστική κάμερα, ονόματι Diana F, που πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν σήμερα για να προσδώσουν έναν ρετρό ‘αέρα’ στις λήψεις τους. Εκείνα τα χρόνια βέβαια δεν ήταν παρά μια φθηνή κάμερα που μπορούσε να αγοράσει ο καθένας από το σουπερμάρκετ!


Η αναγνωρισιμότητα που απέκτησε στο χώρο όλο και μεγάλωνε, καθώς με τον φωτογραφικό του φακό κάλυψε από τότε τις περισσότερες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Αυστραλία, αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, τους αγώνες της Κοινοπολιτείας (Commonwealth games) και φυσικά τις Ολυμπιάδες που ακολούθησαν, μεταξύ αυτών της Αθήνας το 2004 και του Λονδίνου το 2012.


Έχει λοιπόν, γυρίσει με την κάμερά του ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει παραλείψει τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την Ελλάδα!


Πολυταξιδεμένοι σαν τον γιο τους, οι γονείς του έχουν καταγωγή από τη Σύρο και το Καστελόριζο, ως παιδιά μεγάλωσαν στο Κάιρο της Αιγύπτου, για να μεταναστεύσουν τελικά στο Σίδνεϊ, όπου και γεννήθηκε ο Delly, που για πολλά χρόνια άκουγε στο όνομα Παντελής.


Ο Delly περιγράφει πως μεγάλωσε με τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής και αυστραλέζικης κουλτούρας.


«Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αλλά και σαν Αυστραλός, καθότι ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν ευχαριστημένοι με αυτή τη χώρα. Έτσι λοιπόν, σαν μια τυπική οικογένεια μεταναστών, μεγάλωσα με τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο “κόσμους”. Μιλούσα ελληνικά, πήγαινα στο ελληνικό σχολείο, στην εκκλησία την Κυριακή, σε ελληνικούς χορούς».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *