επικαιρότητα

Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Μην κλείνετε τα νοσοκομεία μας. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στις απέναντι ακτές για περίθαλψη.».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον κίνδυνο να κλείσει το νοσοκομείο της Κω κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από το κάλεσμα των εργαζομένων του νοσοκομείου για παράσταση διαμαρτυρίας στις 15 Ιουλίου...
Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το Υπουργείο γνωρίζει καλά τα προβλήματα, αφού για το σύνολό τους έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από το Νοέμβριο του 2009, και καλεί τον

Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των νησιωτών και να μην αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Κλείνει το νοσοκομείο της Κω».

Από την πρώτη στιγμή έχει επισημανθεί ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης οδηγεί τους κατοίκους των νησιών μας σε απόγνωση, με δεδομένο ότι στερούνται ακόμα και τις βασικές υπηρεσίες υγείας. Οι Υπουργοί Υγείας, το μόνο που κάνουν είναι τουριστικού τύπου επισκέψεις στα Δωδεκάνησα χωρίς να δίνουν λύση στα προβλήματα του τομέα υγείας.

Με συνεχείς ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας. Ενδεικτικά, για το ζήτημα του καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω είχε κατατεθεί ερώτηση το Νοέμβριο του 2009 και τον Ιούλιο του 2011. Όμως, το Υπουργείο κωφεύει προκλητικά και δεν δίνει ουσιαστικές λύσεις.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κω να καλούν τους συμπολίτες τους σε παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να μην κλείσει το νοσοκομείο.

Επειδή η πολιτική της συγκυβέρνησης οδηγεί στο κλείσιμο νοσοκομειακών και άλλων βασικών μονάδων υγείας στα νησιά μας. Επειδή η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων νησιωτών, όπως είχε συμβεί λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του τότε Υπουργού Υγείας στο Καστελόριζο, αλλά και ανά πάσα στιγμή. Επειδή, οι νησιώτες θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας και δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στις απέναντι ακτές για περίθαλψη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου της Κω, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κάλυψη του νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο καλύπτει και τα κοντινά στην Κω, μικρά ακριτικά νησιά, των οποίων τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη


Ρόδος, 11 Ιουλίου 2014


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά