ροή ειδήσεων

300.000 λιγότερες αφίξεις από Ρωσία βλέπουν οι ξενοδόχοι


Πτώση των αφίξεων Ρώσων στην Ελλάδα κατά 300.000 βλέπουν οι τουριστικοί φορείς... αν και θεωρούν ότι η επιβολή οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. επηρεάζει μόνο έμμεσα την τουριστική αγορά. Όσο για το "κανόνι" του ταξιδιωτικού πρακτορείου Labirint το χαρακτηρίζουν "φούσκα" που έσκασε και συνδέεται με αναταράξεις στη ρωσική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουν ανήσυχοι για τη μείωση που θα επέλθει, αφού τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι τουρίστες αυξάνονταν κατά 50% σε ετήσια βάση.


Πρώτη εκτίμηση για ζημιά 300 εκατ. ευρώ

"Οι κυρώσεις στη Ρωσία σε συνδυασμό με την υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ και τις τράπεζες που κλείνουν έχουν δημιουργήσει πιστωτική ασφυξία και στην ταξιδιωτική αγορά" σχολιάζει στην "Α" ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμώντας ότι αυτό οδήγησε και στην πτώχευση του Labirint. Εξηγεί, όμως, ότι "η Ρωσία έχει υπερδιπλάσια ταξιδιωτικά πρακτορεία σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Γερμανία" και κάνοντας λόγο για "φούσκα" στον κλάδο εκτιμά ότι "μπορεί να βαρέσουν και άλλα κανόνια" και πως "η παρούσα κρίση προφανώς αναμένεται να επηρεάσει την ελληνική τουριστική αγορά". Σε μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απώλεια 300.000 Ρώσων τουριστών και 300 εκατ. ευρώ από την ελληνική αγορά. Να σημειωθεί ότι φέτος οι αφίξεις Ρώσων τουριστών εκτιμώνται σε 1,1 εκατ.

Στην Κρήτη, που κρατάει τα πρωτεία στις επισκέψεις Ρώσων (πέρυσι φιλοξένησε 530.000) οι ξενοδόχοι είναι ανήσυχοι. "Μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία υπολογίζαμε πτώση περί το 5%", σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ν. Χαλκιαδάκης. "Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνταν να ταξιδέψουν αφού βλέπουν πολλές τράπεζες στη χώρα τους να χρεοκοπούν. Σίγουρα θα μειωθούν φέτος", καταλήγει.

Στη Ρόδο, δεύτερη "αγάπη" των Ρώσων, αν και οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες κάνουν λόγο για μονοψήφια μείωση φέτος. "Προτού ξεσπάσει η κρίση στην Ουκρανία, περιμέναμε αύξηση αφίξεων κατά 15%, τώρα προσδοκούμε η μείωση να είναι σε ανεκτά επίπεδα", τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντ. Καμπουράκης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *