ροή ειδήσεων

Ρωσία: Μετά το κλείσιμο των 4 καταστημάτων Macdonald's ξεκινάει σαρωτικός έλεγχος σε 400 καταστήματα!


Έπεται συνέχεια στο ζήτημα των ρωσικών κυρώσεων απέναντι στη Δύση....

Σε μια από τις συμβολικότερες κινήσεις των τελευταίων ημερών οι ρωσικές Αρχές σφράγισαν χθες τέσσερα από τα κεντρικότερα fast food - εστιατόρια της γνωστής αλυσίδας Macdonald's, επικαλούμενες σοβαρές παραβιάσεις στους κανόνες δημόσιας υγιεινής.

Ανάμεσα στα προσωρινώς κλειστά καταστήματα είναι και το ιστορικό στην πλατεία Πούσκιν της πόλης, κάποτε μεγαλύτερο στον κόσμο, που λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αποτέλεσε το σύμβολο της ορμητικής αμερικανικής και καπιταλιστικής διείσδυσης στον νικημένο του ψυχρού πολέμου «υπαρκτό σοσιαλισμό».

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα του fast food και η λατρεία του «αμερικανικού τρόπου ζωής» ξέφτισε σταδιακά τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, όμως τα Macdonald's, αν και επικρίνονταν συστηματικά για τη χαμηλή ποιότητα του προϊόντος τους, παρέμεναν μια μαζική και οικονομική λύση στο γρήγορο φαγητό, όσο και αν η αγορά αυτή διευρύνθηκε.

Η πολυεθνική εταιρεία διατηρεί περισσότερα από 400 καταστήματα στη Ρωσία και οι σημερινοί έλεγχοι, που ξεκίνησαν στη ρωσική επαρχία, έπειτα από ποικίλες καταγγελίες για ανθυγιεινή φύλαξη προϊόντων και μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων, δείχνει ότι οι σχέσεις της με το ρωσικό κράτος θα περάσουν το επόμενο διάστημα δύσκολες στιγμές.

Δεν είναι άλλωστε πολύς καιρός, που ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν σε σύσκεψη με αρμόδιους του κλάδου, είχε δημοσίως στηρίξει την επιστροφή στις παραδοσιακές γεύσεις των πολυάριθμων εθνοτήτων της Ρωσίας, εγκωμιάζοντας τις τατάρικες, οσετίνικες, αρμένικες πίτες, τα ρωσικά πιροσκί και αντίστοιχα αγαπητά εδέσματα, που όσο κι αν μοιάζει απίστευτο δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε μαζική παραγωγή στις ρωσικές πόλεις.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγκα Γκολοντιέτς διαβεβαίωσε πάντως σήμερα ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο γενικού ελέγχου της αλυσίδας, αλλά ότι απλώς υλοποιούνται αποφάσεις έπειτα από ελέγχους, που έχουν ξεκινήσει μήνες νωρίτερα.

Ουδείς όμως αμφιβάλλει ότι κάποιου είδους «πολιτική απόφαση» έχει ήδη ληφθεί για περιορισμό των «βλαβερών ειδών διατροφής» στο όνομα τόσο της υποστήριξης ενός πιο υγιεινού μοντέλου, αλλά και της στήριξης των Ρώσων και λοιπών εθνικών παραγωγών της χώρας, για την οποία οι κυρώσεις αποτέλεσαν «μάννα εξ ουρανού», καθώς έδωσαν στο Κρεμλίνο την ευκαιρία να προσθέσει μερικά ακόμη επιχειρήματα για τις εν πολλοίς προειλημμένες αποφάσεις και τους προϋπάρχοντες σχεδιασμούς.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/8/14 09:59

    XA!!!XA!!! TI NOMIZATE THA MINOYN ME STAYROMENA TA XERIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/14 16:19

    Αυτά να τα βλέπουμε εμείς εδώ που τρέχουμε σαν τα πρόβατα και τρώμε ότι σκουπίδι μας σερβίρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *