ροή ειδήσεων

625 σπουδαστές στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού


Σε εξέλιξη δύο προγράμματα για την εκπαίδευση ξεναγών...

Εξακόσιοι είκοσι πέντε καταρτιζόμενοι θα εισαχθούν στο α΄ εξάμηνο των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015. Η σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2184 08.08.2014, Τεύχος Β΄, προβλέπει την κατανομή των εισακτέων σε οκτώ ΙΕΚ ως εξής:

Τα δύο προγράμματα για τους ξεναγούς θα έχουν διάρκεια 240 ωρών και υλοποιούνται σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιουνίου


• Αναβύσσου Αττικής, 150 θέσεις,

• Κοκκινίου Ηρακλείου Κρήτης, 125 θέσεις,

• Ρόδου, 125 θέσεις.

Επίσης, θα εισαχθούν από πενήντα σπουδαστές στα ΙΕΚ Περαίας Θεσσαλονίκης, Aργους, Γαλαξιδίου και Αλεξανδρούπολης και 25 στα ΙΕΚ Κέρκυρας. Oσο για τις ειδικότητες στις οποίες θα εξειδικευθούν οι επιτυχόντες είναι οι ακόλουθες: Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (275 θέσεις), Τεχνικών Μαγειρικής - Αρχιμαγείρων (275 θέσεις) και Τεχνικών Αρτοποιών - Ζαχαροπλαστικής (75 θέσεις).

Κατάρτιση ξεναγών
Στο μεταξύ, «τρέχουν» δύο ταχύρυθμα προγράμματα κατάρτισης του υπουργείου Τουρισμού για το επάγγελμα του ξεναγού διάρκειας περίπου δύο μηνών.

Τα προγράμματα -διάρκειας 240 ωρών- υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και περιλαμβάνουν την κατάρτιση των συμμετεχόντων στη σύγχρονη θεωρία και μεθοδολογία της ξενάγησης. Αφορούν δε αποφοίτους των Πανεπιστημιακών Τμημάτων: Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν επίσης άριστη γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής ή ρωσικής.

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής τους, το πρώτο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου 2014 και το δεύτερο στη Ρόδο από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Τουρισμού, στη Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης από τις 20 έως και 29 Αυγούστου για το πρόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και από την 1η έως και 10 Σεπτεμβρίου για το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στις προκηρύξεις των δύο προγραμμάτων, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Τουρισμού,www.mintour.edu.gr , του ΕΟΤ, www.gnto.gr καθώς και των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, www.ionio.gr/central και www.aegean.gr.

Ο τόπος και ο χρόνος υλοποίησης των σεμιναρίων, και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, ενώ το κόστος παρακολούθησης του προγράμματος επιβαρύνει τους συμμετέχοντες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *