ροή ειδήσεων

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝ ΆΛΛΟΙ... ΑΚΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ?

«Σε λίγο, οι Τούρκοι δεν θα εισβάλλουν, απλώς θα αγοράζουν…»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από τις αποκαλύψεις.... ότι η συγκυβέρνηση παραχώρησε στο ΤΑΙΠΕΔ την έκταση στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο της Ρόδου.

Στο κείμενο της ερώτησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου διερωτάται αν το ΤΑΙΠΕΔ, στο όνομα του δημόσιου χρέους, θα είναι αυτό που θα καθορίζει την αμυντική διάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη ζητά να πληροφορηθεί αν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνώριζε για την παραχώρηση και αν είχε δώσει την έγκρισή του.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί αν θα ακυρωθεί αυτή η παραχώρηση, ενώ αν η συγκυβέρνηση επιμείνει, η Μίκα Ιατρίδη ρωτά αν θα υπάρξει δέσμευση να μην πουληθεί σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών

Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου των καταδρομών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου».

Έκπληκτη η κοινωνία της Ρόδου πληροφορήθηκε από το έγκριτο δημοσίευμα της «Δημοκρατικής» ότι η συγκυβέρνηση μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ το στρατόπεδο των καταδρομών (6ο ΕΤΕΘ) στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί, δηλαδή να πουληθεί σε εξευτελιστική τιμή, όπως άλλωστε συνηθίζει το εν λόγω ταμείο.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει σε οξύτατο προβληματισμό και τη στρατιωτική ηγεσία στο νησί με δεδομένο ότι το 6ο ΕΤΕΘ είναι Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στην περιοχή και στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα, ο Ελληνικός Στρατός έχει φτιάξει, με χρήματα του ελληνικού λαού υποδομές οι οποίες ενισχύουν αυτήν την ετοιμότητα και οι οποίες, προφανώς, είναι σε γνώση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επειδή στο ξεπούλημα της χώρας πρέπει να μπει και ένα όριο, εκτός αν η συγκυβέρνηση προσδοκά στο ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών, προκειμένου να «απαλύνει» το δημόσιο χρέος. Επειδή είναι προκλητικό να παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ στρατηγικής σημασίας έκταση, στην οποία είναι εγκατεστημένη ειδική μονάδα του στρατού.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1. Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής τον καθορισμό της αμυντικής διάταξης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;


2. Είχε ενημερωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο ΤΑΙΠΕΔ; Αν ναι, είχε συμφωνήσει ή η γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έχει σημασία μπροστά στην ξεπουληματική λογική του Υπουργείου Οικονομικών;


3. Τώρα που έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ποιες ενέργειες θα προβεί από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αρθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου στο ΤΑΙΠΕΔ;


4. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην πώληση της περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ, θα υπάρξει δέσμευση ότι αυτή δεν θα πωληθεί σε Τούρκους επιχειρηματίες;


5. Αν πωληθεί το εν λόγω στρατόπεδο με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του 6ου ΕΤΕΘ;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ΠΗΓΗ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *